Hanga Ádám újra spanyol bajnok lett

Real Madrid v FC Barcelona - Liga Endesa Game Three NurPhoto GEneral news Basket Basketball Match June 17 2022 17th June 2022 Competition Wizink Center Horizontal
Adam Hanga of Real Madrid in action during the third match of the Endesa League final between Real Madrid and FC Barcelona at the Wizink Center on June 17, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Hanga Ádámmal felálló Real Madrid hazai pályán 81-74-re legyőzte a címvédő Barcelonát a spanyol kosárlabda-bajnokság fináléjának a negyedik mérkőzésén, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

A fővárosiak 7-0-lal kezdték az első és a második negyedet is, és a 15. percben már 27-14-re vezettek. A katalánok azonban 58 százalékos triplázással - a Real csak 27 százalékkal célzott távolról - felzárkóztak, a nagyszünetben már 34-33 volt az állás, a sorozatban negyedik spanyol döntőjét vívó Hanga pedig 2 pontnál tartott.

Hanga Ádám korábbi csapata ellen nyert bajnoki címet Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

A Barcelona fordulás után sem tudta átvenni a vezetést, a Madrid tartotta az 5-8 pontos távolságot, mígnem a harmadik játékrész hajrájában először kerültek előnybe a vendégek (55-56). Az utolsó szakaszban a magyar kosaras hármasával ismét a házigazdák álltak jobban, és a 221 centis, 25 pontig jutott Edy Taveres vezetésével megszerezték a győzelmet. A Real nemrég szívrohammal kórházba került mestere, Pablo Laso a lelátóról nézte végig tanítványainak a diadalát.

A 33 éves Hanga - aki tavaly még a katalánokkal ünnepelt bajnoki címet - összességében 27 percet töltött a parketten, ez idő alatt 7 pontot és 8 lepattanót szerzett. A magyar légiós három kupaaranya mellett a második bajnoki címét szerezte meg Spanyolországban.

A szezon során a Spanyol Király Kupában és az Euroligában is ezüstérmes Real Madrid története 36. bajnoki aranyát gyűjtötte be.