Vágólapra másolva!
A magyar válogatott második mérkőzését is magabiztosan megnyerte a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, melynek második fordulójában a hazai csapat Japánt múlta felül.

A magyar együttes a vb első körében a belgákat győzte le simán, a harmadik csoportmérkőzését pedig kedden Mexikóval vívja.

Eredmény, 2. forduló, A csoport:
Magyarország-Japán 79-55 (19-18, 24-11, 17-15, 19-11)
a magyar csapat pontszerzői:
Toman 23/15, Strausz 16, Albert 9/9, Gábor 9/3, Kastl 7, Kádár 6, Dobó 5, Papp 2, Aho 2

A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat a szombati nyitányon 55-39-re verte a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot. Vasárnap a Főnix Arénában a japánok következtek, akik nemrég a korosztályos Ázsia-bajnokság döntőjében nagy csatában maradtak alul Ausztráliával szemben.

A találkozón az ázsiai rivális csak az első negyedet tudta szorossá tenni, tíz perc után a magyarok mindössze egy ponttal vezettek, a második játékrészben azonban elléptek ellenfelüktől és a nagyszünetre már 14 pont volt az előnyük. Japán a folytatásban már nem tudott felzárkózni, a 23 pontos Tomán Petra és a 16 pontig jutott Strausz Edina vezette házigazda a harmadik szakaszban tartotta előnyét, a negyedik negyedben pedig tovább növelte azt, így végül 24 ponttal múlta felül ellenfelét.

A kvartettből mind a négy együttes továbbjut a legjobb 16 közé, de a könnyebb nyolcaddöntős ellenfél miatt nem mindegy, hogy hányadik helyen zárja csoportját a válogatott.

Az U17-es női vb további menetrendje a magyarokkal:
kedd: Magyarország-Mexikó 17.30
szerda: nyolcaddöntők
péntek: negyeddöntők
szombat: elődöntők
vasárnap: döntő és helyosztók