A válogatottság helyett Oroszországot választotta a francia sztársportoló

France - Spain Sports EM Action Thomas Heurtel Jaime Fernandez Horizontal BASKETBALL
18 September 2022, Berlin: Basketball: European Championship, France - Spain, knockout round, final, Mercedes-Benz Arena, Thomas Heurtel (l, France) in action against Jaime Fernandez (Spain). Photo: Soeren Stache/dpa (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz Zenithez igazolt a vasárnap a francia válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet nyert kosárlabdázó, Thomas Heurtel, aki ezért a jövőben nem számíthat behívóra a nemzeti csapattól.

A szentpétervári klub csütörtökön jelentette be a 33 éves irányító szerződtetését hozzátéve, hogy a kosaras egy plusz egy évre szóló megállapodást írta alá.

Huertel (labdával) a spanyolok elleni Eb-döntőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A legutóbbi idényben a Hanga Ádámot is foglalkoztató Real Madridban szerepelt Heurtel klubváltására a francia szövetség azonnal reagált. A szervezet jelezte, hogy a sportoló ezzel megsértette azt a szabályt, mely szerint a játékosok nem szerződhetnek orosz vagy fehérorosz csapathoz Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt. A szövetség azt is közölte, hogy a válogatott tagjai az Eb előtt valamennyien aláírtak egy erről szóló megállapodást.

Heurtelt így a jövőben nem hívják meg a válogatottba, azaz a 2024-es párizsi olimpián sem szerepelhet majd a nemzeti együttesben.