Vágólapra másolva!
A női kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének második mérkőzésén a Ludovika Csata hazai pályán 71-68-ra kikapott az izraeli Ramat Hasharon csapatától, így nem tudott feljutni a sorozat főtáblájára.

A párharc első mérkőzésén 70-62-es vereséget szenvedett Izraelben a Ludovika Csata, így Tursics Krisztián csapatának nyolcpontos hátrányt kellett ledolgoznia, hogy feljusson az Európa Kupa főtáblájára.

Jobban kezdte a mérkőzést az izraeli együttes, amely korán ellépett 7-1-re, Brown azonban egy szép triplát süllyesztett el, és többször is hárompontosokkal próbálkozott. Az első negyedben támadásban jó volt a Csata, viszont védekezésben akadtak gondjai, a vendégek 23-20-as vezetéssel zárták az etapot.

A második negyedet jól kezdte a Csata és folyamatosan tapadt ellenfelére, de a vezetést nem tudta magához ragadni és a védekezése továbbra sem javult.

A magyar csapat Czank Tímea vezérletével tartotta a lépést, de a félidő 45-41-es Ramat-vezetéssel ért véget.

Nagyot küzdött a Csata, de nem sikerült kiharcolnia a főtáblára jutást Forrás: fiba.basketball

Egyre inkább eredménykényszerben játszott a Csata, amely harcosan kosarazott a harmadik negyedben, többször is látványos megoldással szereztek pontot a budapestiek. A Ramat Hasharon formája viszont nem romlott, az utolsó etapra 58-53-as előnnyel készülhettek.

Az utolsó negyed elején már 9 ponttal vezetett az izraeli csapat, a Csatára nehéz pillanatok vártak a záróetapban. Tursics Krisztián együttese becsülettel küzdött, de végig az eredmény után kellett futnia és végül ismét kikapott.

A Ramat Hasharon 71-68-ra nyert, így kettős győzelemmel jutott fel az Európa Kupa főtáblájára.