A Siófok kiütötte román ellenfelét a női kézilabda Európa-ligában

A Siófok magabiztos győzelmet aratott a női kézilabda Európa-ligában
Vágólapra másolva!
A Siófok KC házigazdaként 33-24-re nyert a román Magura Cisnadie ellen a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombat délutáni első mérkőzésén.

A hazai csapatból Dounia Adbourahim, Lapos Laura és Török Lilly hiányzott.

Marina Rajcic védéseire alapozva a Siófok egy 3-0-s sorozattal kezdett, ám a románok gyorsan felvették a meccs tempóját, és kettős emberelőnyüket kihasználva a 18. percben egyenlítettek. A magyar csapat egy 4-1-es szériával megint ellépett, és egy félidő után 16-13-ra vezetett. Mindkét csapatnak voltak jó időszakai támadásban és védekezésben is, de egyiknek sem volt kiegyensúlyozott a teljesítménye.

A Siófok magabiztos győzelmet aratott a női kézilabda Európa-ligában Forrás: siofokkc.hu

A második felvonást is a házigazdák kezdték jobban, ekkor jó védekezésükre alapozva egy 4-0-s sorozatot produkáltak. A románok 22-14-es állásnál kértek időt, de nem tudták megtörni ellenfelük lendületét. Csakhamar már 10, sőt 11 gól is volt közte, de a folytatásban némileg akadozott a siófokiak támadójátéka. A Magura Cisnadie ekkor kevesebbet hibázott, egy 4-0-s szériával csökkentette hátrányát, ám a hajrában a Siófok visszaállította a tízgólos különbséget, és végül a vártnál is magabiztosabban győzött.

A hazaiaknál Dejana Milosavljevic kilenc, Debreczeni-Klivinyi Kinga nyolc góllal, Marina Rajcic 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Marinela Neagu nyolc találattal zárt.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Siófok KC-CS Magura Cisnadie (román) 33-24 (16-13)
lövések/gólok: 48/33, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 8/5
kiállítások: 10, illetve 4 perc

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a csoportkörbe jut.