Kiderült, kivel játszik a magyar csapat kézilabda-vb negyeddöntőjében

- Horizontal
Denmark's left back Mikkel Hansen during the Men's IHF World Handball Championship Group IV match between Egypt and Denmark in Malmo, Sweden on January 23, 2023. (Photo by Johan Nilsson/TT / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Dánia nagyon simán legyőzte Egyiptomot a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, amivel megnyerték a csoportjukat, ezúttal eldőlt, hogy az utóbbi két kiírás győztesével játszik a magyar válogatott az elődöntőbe jutásért.

Őrületes tempóban kezdtek a dánok, és percek alatt elhúztak öt góllal (9-4), amit a 20. percre már hét gólra növeltek (12-5). Különösen az első 30 percben 5 gólig jutó Simon Pytlick és a 4 gólt szerző Mathias Gidsel volt elemében. Az első félidő utolsó perceire csökkent a dánok koncentrációja, sorra kapták a kiállításokat, és az eddig minden meccsüket megnyerő egyiptomiak a szünet előtt kicsit közelebb tudtak jönni.

Fordulás után a dánok nem vettek vissza, a második félidő közepére ismét hét gólra tornázták fel az előnyüket (22-15), és végül teljesen megérdemelten nyertek 30-25-re. A találkozó legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Pytlick lett, Gidsel 7, míg Mikkel Hansen 6 gólt lőtt.

Mikkel Hansenék (fehérben) félelmetesen jól játszottak az utolsó csoportmeccsen, a világklasszis átlövő 6 gólt szerzett Forrás: AFP/Johan Nilsson/Tt

Ezzel eldőlt, hogy a negyeddöntőben az utóbbi két világbajnokságot megnyerő Dániával találkozik a magyar válogatott. A mérkőzést szerdán (január 25.) 18 órától játsszák a stockholmi Tele2 Arénában.

A másik esti rangadón Katowicében Németország és Norvégia játszott a III. csoport első helyéért. A végig rendkívül szoros mérkőzésen jobbára a norvégok vezettek, a németek egyetlen egyszer, az 52. percben voltak előnyben (25-24). Az utolsó percekben a meccs emberének választott Bergerud kapus védéseire építve a norvégok végül két góllal nyertek, így ők játszanak a spanyolokkal, míg a németek a franciákkal találkoznak.

Eredmény, középdöntő, 5. forduló:
IV. csoport, Malmö
Dánia - Egyiptom 30-25 (17-12)

III. csoport, Katowice:
Németország - Norvégia 26-28 (16-18)

A negyeddöntők párosítása (január 25.):
MAGYARORSZÁG - Dánia
Svédország - Egyiptom
Franciaország - Németország
Norvégia - Spanyolország