Vágólapra másolva!
Jó érzés volt Fazekas Gergőnek, hogy féléves sérülése után szombaton hét góllal segítette 42-22-es sikerhez a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatát a Chrobry Glogow ellen.

- nyilatkozta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a négyszeres válogatott játékos, aki edzőmérkőzéseken már játszott, de szavai szerint élesben ez "teljesen más volt". Felidézte, nem izgult, jó érzés volt számára, hogy végre a pályán segíthetett csapatának, és bár hét gólt szerzett - köztük büntetőket is értékesített -, így a mezőny legeredményesebbje lett, még nem volt teljesen elégedett a teljesítményével.

Kiemelte, nem foglalkozik az olyan egyéni elismerésekkel, mint a meccs legjobbja díj, saját munkájának elvégzésére fókuszál az edzésen és a mérkőzéseken is.

Fazekas Gergő újra egészséges Forrás: Kovács Anikó, MKSZ

Fazekas válla augusztus elején egy edzésen sérült meg, amikor ütközött az egyik játékostársával, így Magyarországon megoperálták. Kifejtette, a sérülése befolyásolta a céljait, ugyanakkor a regeneráció során sikerült viszonylag jó szintre felhoznia magát angolból.

A 19 éves irányító - a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia - az elmúlt idényben a Fejér-B.Á.L Veszprém együttesét erősítette, majd a Telekom Veszprémhez igazolt, amely kölcsönadta az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevő Wisla Plocknak.

Fazekas Gergő egyéni célja az, hogy minél többet legyen pályán az idényben, és fejlődjön. Mint mondta, csapatszinten a Plock szeretné megvédeni a címét a Lengyel Kupában, a bajnokságban pedig 2011 után diadalmaskodna ismét az együttes, amely 14 forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászatot.