Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kosárszenzáció: nem jutott ki a vb-re a világ egyik legjobb csapata

Horizontal
Argentina's Facundo Campazzo (C) and teammates react after their loss against the Dominican Republic during their FIBA Basketball World Cup 2023 Americas qualifiers match at the Islas Malvinas stadium in Mar del Plata, Buenos Aires province, on February 26, 2023. - Dominican Republic won 79-75 to qualify for the upcoming World Cup. (Photo by VICENTE ROBLES / AFP)
Vágólapra másolva!
A világranglistán negyedik argentin kosárlabda-válogatott meglepetésre nem jutott ki az idei világbajnokságra.

A dél-amerikai együttes - amely a spanyolok, az amerikaiak és az ausztrálok mögött áll a nemzetközi szövetség ragsorában - az amerikai selejtező utolsó fordulójában kikapott odahaza a Dominikai Köztársaság csapatától, így 41 év után lemaradt a vb-ről. Az argentinok 12 perccel a sorsdöntő összecsapás vége előtt még 17 ponttal vezettek, de végül a vendégek 79-75-re győztek, elnémítva ezzel a mintegy nyolcezer fős közönséget Mar del Platában.

A dominikaiak elképesztő győzelmet arattak Forrás: AFP/Vicente Robles

Pablo Prigioni együttese így Kanada, Venezuela és dominikaiak mögött csoportja negyedik helyén zárt, és nem utazhat a Fülöp-szigeteken, Japánban és Indonéziában megrendezésre kerülő tornára.

A másik csoportból az Egyesült Államok, Puerto Rico, Mexikó és Brazília jutott ki a viadalra, amely augusztus 25. és szeptember 10. között lesz.

Az argentinok az előző világbajnokságon ezüstérmet nyertek, a 2021-es, tokiói olimpián a negyeddöntőben búcsúztak.

Mindent egy helyen az Eb-ről