A legjobb 16 között kiesett a magyar kosaras csapata az amerikai egyetemi bajnokságban

Ohio State v Connecticut GettyImageRank2 women's college basketball Horizontal SPORT BASKETBALL
SEATTLE, WASHINGTON - MARCH 25: Dorka Juhasz #14 of the UConn Huskies battles against Taylor Thierry #2 of the Ohio State Buckeyes during the second quarter in the Sweet 16 round of the NCAA Women's Basketball Tournament at Climate Pledge Arena on March 25, 2023 in Seattle, Washington. Alika Jenner/Getty Images/AFP (Photo by Alika Jenner / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A legjobb 16 között kiesett Juhász Dorka csapata, a UConn Huskies az amerikai női egyetemi kosárlabda-bajnokságban.

A connecticuti gárda sorozatban 29-edszer jutott be a nyolcaddöntőbe, ott viszont némi meglepetésre 73-61-re kikapott az Ohio State-től. A 23 éves magyar játékos - a 125-szörös válogatott és Eb-bronzérmes Balázs Hajnalka lánya - 13 ponttal és 10 lepattanóval fejezte be a szezont - éppen korábbi egyetemi csapata ellen.

A súlyos sérülés után visszatérő magyar center és csapattársai is elérzékenyülve, könnyeivel küzdve nyilatkozott a találkozó után.

A 12-szeres bajnok UConn tavaly rekordot állított fel azzal, hogy sorozatban 14-edszer bejutott a Final Fourba, a Huskies akkor a fináléban maradt alul. Nyolcaddöntős búcsúra legutóbb 2006-ban volt példa a csapat történetében.

A 191 centis Juhász Dorka idén, az egyetem elvégzése után nyaranta a női profi ligában (WNBA), a szezon többi részében pedig Európában szeretne kosarazni, és elképzelhető, hogy a júniusi Eb-re készülő magyar válogatottban is bemutatkozik majd.