Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott a franciák elleni 4-2-es sikerrel kezdte meg szereplését a bramptoni elitvilágbajnokságon csütörtökön. A magyar szövetésgi kapitány, Pat Cortina értékelésében kiemelte a jó kezdést és a kemény munkát, elismerte ugyanakkor, hogy együttese nem mindig játszott okosan.

"A speciális egységeink jól működtek, nem kaptunk gólt kettős hátrányban, lőttünk két emberelőnyös gólt, igaz, a franciák is szereztek egyet.

Tetszett, ahogy reagáltunk, amikor az ellenfél feljött 3-2-re. Újra elkezdtünk játszani, mert addig ráültünk a vezetésre, de aztán volt néhány jó cserénk"

- idézte a szövetségi kapitányt, Pat Cortinát a magyar szövetség (MJSZ) közleménye.

Pat Cortina büszke a csapatára Forrás: MJSZ

"A svédek ellen nehezebb lehet a dolgunk, ám mi is jobbak lehetünk szombaton, sőt, jobbnak is kell lennünk.

Sokszor nem vigyáztunk a korongra, ezen változtatnunk kell, illetve azon is, ha elveszítjük a korongot, akkor ne álljunk meg, hanem korcsolyázzunk vissza" - tekintett előre Cortina.

A súlyos csuklósérülése után néhány héttel két gólt szerzett a franciák elleni világbajnoki meccsen Huszák Alexandra. A női válogatott csatára felidézte az elmúlt időszakot, beszélt a jó kezdésről és a remek hangulatot teremtő magyar szurkolókról is.

– mondta meghatottan a magyar hokis.

A legjobb zenék mellett a nap 24 órájában az Origo Sport Live kiemelten foglalkozik a magyar női jégkorong válogatottal!