Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra kikapott Szlovéniától a jövő pénteken kezdődő elitvilágbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén az MVM Dome-ban zárt kapuk mögött.

Mindkét együttes a jövő pénteken rajtoló tamperei-rigai vb-re készül. A vendégektől hiányzott a legnagyobb sztár, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Anze Kopitar, mert - noha klubja, a Los Angeles Kings kiesett az NHL-rájátszásából - a csatár már akkor is sérülten vállalta a játékot.

A magyar csapatban most játszott először a vb-felkészülés alatt Sebők Balázs és Csányi Karol,

mindketten csapataikkal érdekeltek voltak a finn, illetve a szlovák playoffban. A keretből ezúttal a kapus Horváth Dominik, a hátvéd Falus Ádám és Szirányi Bence, a csatár Erdély Csanád, Mihály Ákos, Nagy Gergő és Németh Kristóf maradt ki.

A kapuban Bálizs Bence kezdett, és az első harmadban - amelyben nem esett gól - hét lövést kellett védenie. A fordulást követően viszont Nik Simsic megtörte a gólcsendet, és a mezőnyfölény újabb találatot eredményezett a meccs derekán. Ebben a szakaszban már nem változott az állás, ehhez három emberhátrányt is ki kellett védekezni.

A 46. percben a Fehérvárban légióskodó Anze Kuralt is betalált. A folytatásban sem sikerült feltörni a szlovén védelmet, a hajrában pedig Jan Drozg állította be a végeredményt üres kapus góllal.
Kevin Contantine szövetségi kapitány alakulata az eddigi kilenc felkészülési összecsapásán nyolcadik vereségét könyvelhette el. Ez volt a 38. egymás elleni ütközet, a mostani, harmincadik szlovén siker előtt hat magyar diadal és két döntetlen volt.

A két együttes - már szurkolók előtt - csütörtökön is találkozik az MVM Dome-ban, ahol jövő kedden Kanada lesz az ellenfél.

A világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Vb-felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovénia 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
gól: Simsic (25.), Stojan (30.), Kuralt (46.), Drozg (58.)