Vágólapra másolva!
A nyártól a lengyel válogatott jobbátlövő, Szymon Dzialakiewicz és a férfi kézilabda-bajnokságban címvédő OTP Bank-Pick Szeged egy plusz egyéves szerződést kötött egymással.

A csongrádi klub az elmúlt napokban előbb az orosz Gleb Kalaras, majd a spanyol Carlos Molina Cosano szerződtetését jelentette be, szerdán pedig közölte, hogy a 23 éves Szymon Dzialakiewicz is az együttesnél folytatja pályafutását.

"Az elmúlt napokban két rutinos játékos érkezéséről számoltunk be, most egy tehetséges, fiatal lengyel válogatott leigazolását tudom bejelenteni. A jobbátlövő poszton bevethető Szymon Dzialakiewiczcsel 1+1 éves szerződést kötöttünk, a 23 éves játékos nyártól csatlakozik majd a keretünkhöz" – jelentette be a 2023-2024-es szezon ötödik új igazolását Kiss Bence cégvezető a klub közleményében.

A lenygel válogatott Szymon Dzialakiewicz az OTP Bank-Pick Szegedhez igazolt Forrás: OTP Bank-Pick Szeged

Szymon Dzialakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában. 2016-ban Gdanskba igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwarda Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német Gummersbach igazolta le. Az idei szezont a svéd Redbergslids IK csapatánál tölti. A lengyel válogatottban eddig 13 meccsen lépett pályára és 25 gólt szerzett.