Vágólapra másolva!
A svéd Michael Apelgren veszi át jövő nyáron a bajnoki címvédő OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítását - írta az Aftonbladet svéd napilap.

A cikk szerint Apelgren segítője Jonas Källman lesz, aki 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai bronzérmet nyert 2012-ben Londonban. Távozása után visszavonultatták a mezszámát a csongrádi klubnál, az egyik szektort pedig róla nevezték el az új Pick Arénában.

Källman jelenleg a portugál Benfica játékosa, Apelgren pedig az IK Sävehof vezetőedzője. Az Aftonbladet március elején megírta, hogy

a Szeged valamivel több mint egymillió koronás ajánlatot tett a Sävehofnak, hogy már idén nyáron engedje el Apelgrent, de a svéd klub visszautasította ezt.

Svéd edző érkezik jövőre a szegedi kézilabdacsapathoz Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ronny Hartmann

Apelgren szerződése 2024 nyarától két évre szól majd, ezért a párizsi olimpia után minden bizonnyal távozik a svéd válogatott másodedzői posztjáról.

Azt már tavaly novemberben bejelentették, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző a mostani szezon végén tíz év után távozik Szegedről. A következő idényben - a Nemzeti Sport információja szerint - a Pick Akadémia két edzője, Kárpáti Krisztián és a szerb Vladan Jordovic irányítja a felnőtt csapatot.