Vágólapra másolva!
A magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 22-13-ra kikapott Japántól pénteken a bécsi világbajnokság harmadik fordulójában, így már nem juthat tovább a rájátszásba.

Csirke Ferenc kapitány együttese szerdán a Mongólia elleni 21-19-es vereséggel kezdte meg második vb-szereplését, majd ugyancsak szoros csatában 21-20-ra kikapott Svájctól. Ez azt jelentette, hogy a továbbjutás érdekében mindkét hátralévő mérkőzését meg kellett nyernie.

A pénteki folytatásban a Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat a szintén nyeretlen Japánnal szállt szembe a városháza előtti téren. Roszics duplájával kezdődött a magyar pontgyártás, majd 8-8-ig egymás mellett haladt a két gárda. Ekkor az ellenfél rákapcsolt, és a meccs derekán 16-11-ra elhúzott, főként a honosított Kennedy Thomas Early révén. A magyarok ezután már csak két pontot hoztak össze, miközben tovább kapták a távoli kosarakat, és a mérkőzés négy perccel a rendes játékidő vége előtt befejeződött.

Nem juthat tovább a férfi válogatott Bécsben Forrás: Camera Kft.

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-10-re kikapott Hollandia csapatától pénteken a bécsi világbajnokság negyedik fordulójában, így nyeretlenül búcsúzott.

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak a negyeddöntőért, a negyedikek és a sereghajtók pedig búcsúznak a csoportkör végén.

Csütörtökön a női válogatott 1/3-as győzelmi mérleggel fejezte be vb-szereplését.
Eredmény:
férfiak, D csoport, 3. forduló:
Japán-Magyarország 22-13

4. forduló:
Hollandia-Magyarország 21-10