Vágólapra másolva!
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 80-78-ra legyőzte a házigazda Washington Mystics együttesét az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) szombati játéknapján, ezzel megszerezte első sikerét a szezonban.

A liga honlapja szerint a 23 éves magyar center a kezdőötös tagjaként közel 34 percet játszott, hét pontot dobott, leszedett nyolc lepattanót, és volt három asszisztja is.

A Minnesota korábbi mind a hat összecsapásán vereséget szenvedett, 2007 óta ez volt a legrosszabb idénykezdete. A mostani győzelemmel azonban elmozdult az utolsó helyről a 12 csapatos WNBA-ben.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Lynx - amely az előző WNBA-évadban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a tabella kilencedik helyén zárt, így lemaradt a rájátszásról -

Juhász Dorkát az áprilisi drafton a 16. választással szerezte meg, így ő az ötödik magyar, aki pályára lépett a ligában.

Juhász Dorka remek teljesítményt nyújtott Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Joe Buglewicz

"Ma éreztem először, hogy ott volt a kohézió a csapatban" - mondta Juhász a mérkőzés után. Megjegyezte, hogy az elmúlt hat vesztes összecsapáson is mindig nagyon kicsin múlott a siker.

jelentette ki Juhász Dorka, akit idén tavasszal a Connecticut Egyetem csapatából szerződtetett le a Minnesota.

A magyar játékos elmondta, hogy a hangulat a csapaton belül családias, az edzők és játékosok közötti jó kapcsolat pedig a vereségek ellenére is megmaradt. Számára pedig újoncként nagyon sokat számít az a tudat, hogy bíznak benne a csapattársak és edzők - jegyezte meg, hozzátéve, a legutóbbi két mérkőzésen kezdőként lépett pályára és több mint 30 percet a parketten töltött, ami a bizalom jele.

közölte, és reményét fejezte ki, hogy a példája sok magyar kosárlabdázónak megmutathatja, hogy el lehet jutni a WNBA-be, ha ez az álmuk.

Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetőedzője elmondta, eredetileg nem számoltak azzal, hogy már az első idényben ilyen mértékben alapemberként támaszkodnak az újonc magyar játékosra, de Juhász Dorka kimagaslik a játékintelligenciában.