Nem sikerült a bravúr: nem jutott ki az olimpiára a magyar férfi kosárválogatott

PERL Zoltán
Gliwice, 2023. augusztus 16. Perl Zoltán (j) és a bosznia-hercegovinai Edin Atic a férfi kosárlabda olimpiai előselejtező B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkőzésen a lengyelországi Gliwicében 2023. augusztus 16-án. MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 103-78-ra kikapott Bosznia-Hercegovinától szerdán a lengyelországi Gliwicében zajló olimpiai előselejtező torna zárókörében, így nem jutott tovább a csoportjából.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese annak a tudatában lépett pályára a B csoport zárómeccsén, hogy legalább 16 ponttal le kell győznie a délszláv gárdát a továbbjutás érdekében. Ez a remény hamar elillant, mivel az NBA- és Euroliga-játékosokkal felálló rivális magassági, illetve erőfölényét kihasználva a nagyszünetben már 57-28-ra vezetett.

Keller a palánk alatt Forrás: FIBA

Fordulás után Vojvoda Dávid és Perl Zoltán is hozta a formáját, de ez nem sokat segített a nemzeti csapaton, a bosnyákok végül 25 ponttal nyertek.

A magyarok három vereséggel zárták az olimpiai előselejtező tornát, és nem jutottak tovább, így a párizsi játékokról is biztosan lemaradnak.