Vágólapra másolva!
Szerdán este 18 órakor a DVTK HUN-Therm női kosárlabdacsapata hazai közönség előtt harcolhatja ki az Euroliga-főtáblára kerülést. A London Lions elleni selejtező visszavágója előtt Völgyi Péter  vezetőedző mondta el a várakozásait.

A diósgyőriek múlt héten 15 pontos győzelmet arattak Angliában, így a lebonyolítás értelmében ha ennél kevesebb ponttal kapnak ki a visszavágón, akkor ők jutnak be az Euroliga csoportkörébe, ahol magyar csapatként a SERCO Uni Győr már automatikusan ott van.

Az első mérkőzésen a DVTK ausztrál légiósa, Darcee Garbin volt a legeredményesebb 16 ponttal, de a túloldalon is voltak kimagasló teljesítmények, és a londoni csapat több világklasszist is a soraiban tudhat, így a 63-48-as idegenbeli siker ellenére elbízni nem szabad magukat a diósgyőrieknek, és ezt Völgyi Péter vezetőedző is tudja.

Völgyi Péter csapata a főtábláért lép pályára szerdán Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„A 15 pontos idegenbeli győzelem csalóka, ás bár nagyon örülünk neki, azt látni kell, hogy számunkra a legjobb pillanatban ért véget a londoni mérkőzés, hiszen akkor volt a legnagyobb előnyünk. Ettől függetlenül

Ők megvillantották már a tudásukat, de most sokkal többet fognak tudni hozzátenni a csapat játékához, mint Londonban. Az odavágón összeszedetten és végig csapatként játszottunk, ebben nagy segítségünkre voltak a szurkolóink, akik nemcsak kiutaztak Londonba, de végig buzdították a csapatot és nagyon jó hangulatot varázsoltak a csarnokba – nyilatkozta Völgyi Péter vezetőedző. –

emellett támadásban kicsit okosabban kell lereagálni bizonyos szituációkat. Természetesen sokkal jobb alapállás ez, mintha egy egálközeli eredményt játszottunk volna, de egy másodpercre sem szabad hagyni, hogy ez az eredmény elaltasson minket.

bízom benne, hogy ha kicsit jobb dobóformát mutatunk és kihasználjuk a hazai pálya előnyét, akkor lesz lehetőségünk bejutni idén is az Euroliga csoportkörébe. Ehhez kérem mindenki segítségét: aki teheti, az jöjjön el és szurkoljon nekünk szerdán!"

Amennyiben a DVTK sikerrel veszi a selejtezőt, akkor az A csoportba kerül a címvédő török Fenerbahce, a tavalyi bronzérmes Beretta Famila Schio (olasz), a Valencia (spanyol), a Zaragoza (spanyol), a Lyon (francia), és a Lublin (lengyel), valamint a Sepsiszentgyörgy-Riga selejtező győztese mellé.