Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália
Vágólapra másolva!
Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását.

Ezt a szövetség hétfői sajtótájékoztatóján jelentették be, hozzátéve, hogy a mérkőzéseken előbbi dolgozik majd "hivatalosan" szövetségi kapitányként.

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke elmondta, mindkét szakember megbízatása a párizsi olimpia végéig szól, ugyanakkor a fő cél először az, hogy a csapat megszerezze a kvótát az ötkarikás játékokra. Erre legközelebb a januári Európa-bajnokságon lesz lehetősége, ahol egy, majd a februári világbajnokságon további két indulási jogot osztanak ki.

Cseh Sándor és Mihók Attila veszi át a női válogatott irányítását Forrás: Kovács Anikó/waterpolo.hu

Mihók Attila 1998 óta irányította a Dunaújváros csapatát, amellyel nyolc bajnoki címet, hét Magyar Kupát, LEN Kupát és Európai Szuperkupát is nyert.

Cseh Sándor eddigi edzői karrierje során főként a férfi vonalon dolgozott, karrierje legnagyobb sikereként 2017-ben Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a Szolnok csapatát.

A páros Bíró Attilát váltja a nemzeti csapatnál, akit két héttel ezelőtt, nyolc év után mentettek fel posztjáról, miután a csapat csak a hatodik helyen végzett a fukuokai világbajnokságon. Bíróval 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert a csapat, a 2021-es tokiói olimpián a szakág történetének első érmét szerezte a harmadik hellyel, tavaly pedig hazai környezetben döntőt játszott a világbajnokságon, és ezüstérmes lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről