Vágólapra másolva!
Az Egis Körmend hazai pályán nagy csatában legyőzte a ciprusi Famagusztát kedden a férfi kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének az első fordulójában.

A bajnoki bronzérmes Körmend augusztusban kapta meg az egyik EK-selejtezőtorna rendezési jogát, a vasiak az F jelű trióban a Famagusztával és az izraeli Herzlijával kerültek szembe a főtáblára jutást jelentő tornagyőzelemért. A szigetországi ellenfél ismerős lehetett Kocsis Tamás együttese számára, mivel nemrég kikapott tőle a felkészülés során a Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjében. A ciprusi kispadon ráadásul az az Antonisz Konsztantinidesz ült, aki decemberi lemondásáig a Körmend vezetőedzője volt.

A keddi meccs nyitónegyedében 15-16-ig javarészt a vendégek vezettek, majd a folytatásban a Körmend főként Anton Cook kosaraival 34-27-re elhúzott. A Városi Sportcsarnok egyik szektorát megtöltő, mintegy harminc félmeztelen vendégszurkoló folyamatosan tüzelte kedvenceit, akik azonban egyre kevésbé voltak hatékonyak a palánkok alatt, így a nagyszünetben 50-47 volt az állás.

Fordulás után nyolc pontra nőtt a vasi előny, Cook ekkor öt triplánál és 25 pontnál tartott. Az ellenfél azonban nem hagyta magát, így a záró játékrész 69-68-ról indult. Ebben rendkívül kiélezett csata zajlott a pályán, az utolsó perc 85-84-gyel kezdődött, majd két gyors magyar dupla megpecsételte a Famaguszta sorsát. A meccs hőse a 30 pontos Cook lett.

A körmendiek csütörtökön ugyancsak 19 órakor csapnak össze a Herzlijával.

A trió győztese az EK október 18-án rajtoló csoportkörében az Arconic-Alba Fehérvárral, a portugál Sportinggal és a bolgár BC Balkannal találkozik az A jelű kvartettben.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

Egis Körmend-Famaguszta (ciprusi) 91-87 (24-22, 26-25, 19-21, 22-19)
A hazai csapat legjobb dobói: Cook 30, Morgan 21, Tolbert 12, Carter 10