Kérdéses a jövő évi vízilabda-Eb sorsa

Fukuoka, vizes világbajnokság, vízilabda, vízilabdatorna, férfi válogatott, döntő, Magyarország - Görögország, vizes VB, 2023. 07. 29.
Fukuoka, 2023. július 29. A magyar csapat ünnepli győzelmét a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő európai szervezet (LEN) csütörtökön közleményben bejelentette, hogy az előzetes tervektől eltérően a háborús helyzet miatt nem Izraelben rendezik a januári, olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságot.

A Netanyába tervezett tornáról a LEN képviselői és az izraeli szövetség vezetői tárgyaltak, és arra a megállapításra jutottak, hogy lehetetlen lesz biztonságosan megszervezni a kontinensviadalt a városban.

A mostani Eb-vel kapcsolatban korábban az októberi időpont és a tel-avivi helyszín is felmerült már, de márciusban végül úgy határoztak, hogy a torna január 3. és 16. között lesz. A LEN közölte: a későbbiekben hozza nyilvánosságra, hogy miként alakul a dohai világbajnoki kvalifikáció.

A csütörtöki közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy egyáltalán sor kerül-e jövőre az Eb-re.

A magyar válogatott már megszerezte a az olimpiai kvótát Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A világbajnoki címvédő férfiak Georgiával, Olaszországgal és Görögországgal szerepelnének azonos négyesben, míg a nők a hollandokkal, a horvátokkal és ugyancsak a görögökkel találkoznának a csoportkörben.

Az eredeti kiírás szerint a viadalon egy-egy párizsi indulási jog talál gazdára, de a magyar férfiak a nyári, fukuokai vb-címükkel már megszerezték a kvótát.