Vágólapra másolva!
November 28-án megkezdődött a jegyértékesítés a 2024-es osztrák-magyar-svájci rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra.

Napra pontosan egy évvel a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság előtt elindult a jegyértékesítés a kontinenstornára, ami új időszámítás is egyben a sportágnak, hiszen a női szakág történetében először vehet rész rajta huszonnégy nemzet. Az eseményt advent idején, november 28-tól december 15-ig rendezik meg.

A csoportmérkőzések házigazdái Bázel (St. Jakobshalle), Innsbruck (Olympiahalle) és Debrecen (Főnix Aréna) lesznek, mindegyik helyszínen két-két négyes csoport találkozóira kerül sor. A 6-6 csapattal zajló középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne. Az Európa-bajnokság tizenhat játéknapja során hatvanöt meccsből összesen huszonnégy mérkőzést játszanak hazánkban - derült ki az MKSZ Média közleményéből.

A magyar válogatott az A-csoportban kezdi meg küzdelmeit,

amelyre 18 600 forinttól válthatóak meg a csoportkör-bérletek, 3 versenynapra.

Továbbjutás esetén a magyar csapat a középdöntő meccseit is Debrecenben játssza, az erre a szakaszra érvényes bérletek is megvásárolhatók már most,

a legolcsóbb kategória 32 000 forintba kerül, amelyért már 4 versenynap mérkőzései tekinthetők meg.

A cívis városban emellett a B-csoport mérkőzéseit is megrendezik, amelyekre már 7800 forinttól elérhetők a jegyek.

November 28-án megkezdődött a jegyértékesítés a 2024-es osztrák-magyar-svájci rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra Forrás: MKSZ Média

A napijegyek értékesítése az Európa-bajnokság sorsolása után indul, amelyet 2024. április 18-án rendeznek, Bécsben.

– mondta el Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Az MKSZ feladata kettős, hiszen egyrészt a válogatottat kell építenie, menedzselnie, másrészt a 2024-es Európa-bajnokság szervezési feladatai is adottak, és folyamatos, aktív, harmonikus az együttműködésünk és munkánk az Európai Kézilabda Szövetséggel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint rendezőtársainkkal, az Osztrák-, illetve a Svájci Kézilabda Szövetséggel. A két feladat jövő év végén fut majd össze Debrecenben, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű Európa-bajnokságnak adhatunk otthont - nyilatkozta az elnök.

A három ország tapasztalt rendezőnek számít az európai kézilabdázásban. Ausztria 2010-ben önállóan, 2020-ban Svédországával és Norvégiával közösen, Svájc pedig 2006-ban egyedül volt a férfi Eb házigazdája.

Magyarország harmadszor láthatja vendégül Európa legjobb női csapatait, ráadásul tíz évente tér vissza hozzánk a torna: 2004-ben önállóan, 2014-ben a horvátokkal közösen voltunk szervezők.

Debrecen sem lesz ismeretlen a kéziseknek, a Főnix Aréna harmadszor fogadhatja kontinensviadalon a csapatokat.

Legfontosabb tudnivalók az Eb-vel kapcsolatban:

- Magyarország 2004 és 2014 után harmadik alkalommal rendez női Európa-bajnokságot.

- A női szakág történetében először vesz részt huszonnégy nemzet.

- Debrecen két csoportkörnek és egy középdöntőnek lesz a házigazdája.

- A magyar válogatott a csoportkör és továbbjutás esetén a középdöntő mérkőzéseit is Debrecenben játssza.

- A mieink az A-csoportban szerepelnek.

- A jegyértékesítés első szakaszában csoportkör- és középdöntő-bérletek válthatóak meg.

- A magyar válogatott csoportmérkőzéseire szóló bérletek 18 600 forinttól vásárolhatók meg, míg a másik debreceni Eb-csoport küzdelmei már 7800 forintos bérletekkel is megtekinthetők.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatos információk a www.catchthespirit2024.com, míg a jegyvásárlás tudnivalói a tickets.eurohandball.com oldalon találhatók meg.