Vágólapra másolva!
Tóth Tímea, az FTC korábbi válogatott kézilabdázója, a Sport Tv ismert szakkommentátora traumák egész sorát szenvedte el. Ő maga sem érti, miért alakult így az élete, de törhetetlen hittel fordul a jövő felé. Tóth Tímea bízik a magyar női válogatottban, szerinte a lányok bejutnak a legjobb nyolc közé a svédországi világbajnokságon.

Tóth Tímea az ezredfordulót követő évtized egyik legjobb magyar játékosa volt. Részt vett az athéni és a pekingi olimpián, tagja volt a 2003-ban világbajnoki ezüstérmes csapatnak, mégis van némi hiányérzete a pályafutása miatt, hiszen sem világversenyt, sem klubcsapatával Bajnokok Ligáját sem tudott nyerni. Persze mindez semmi ahhoz képest, amit ezután kellett átelnie. 2019-ben elveszítette a gyermekét, aki csupán 12 napot élt, 2021-ben pedig mellrákot diagnosztizáltak nála. Miként a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, a hit segítségével tudott túljutni a megpróbáltatásokon.

"A Jóisten mindig segített az utamon. Zalaszentgróton nőttem fel, hívő családban, rendszeresen jártunk szentmisére, elsőáldozó is voltam, bérmálkoztam. Később, 2014-ben a férjem hozta vissza az életembe a hitet, a szentmisét és a rendszeres imádkozást. A szüleim már nem élnek, a szentmisén átszellemülök, úgy érzem, mintha beszélgetnék velük" – beszélt őszintén a hitéről.

Őszintén a betegségéről

Tóth Tímea a betegsége idején sem vonult magányba, onkopszichológus segítségét kérte, a kálváriájáról a saját Facebook-oldalán írt, és akkor is folytatta a munkáját a Sport Tv szakkommentátoraként, amikor kihullott a haja.

Tóth Tímea meggyógyult a rákból Forrás: Mirkó István

"Mindig is azt vallottam, hogy nem szégyen segítséget kérni. Ezért osztottam meg a betegségemet az interneten, meg azért is, mert tudtam, hogy a képernyőn ország-világ láthatja, mi történt velem. Így nem volt meglepetés senkinek sem, hogy turbán volt a fejemen, miközben szakértettem a tévében. A humor sokszor átlendített a holtponton. Kijelentettem, hogy soha nem fog kihullni a hajam. Talán ez a makacs küzdeni tudás is a sportolói múltamból ered. De mikor beletúrtam, és ott volt a kezemben a hajcsomó, akkor nem volt mese, leborotváltam a fejem. Szerencsére egész jó a fejformám, a kopaszság is jól állt, de nem vállaltam, hogy így mutatkozom a kamerák előtt. A tévések mondták, hogy nyugodtan vegyem le a turbánt, képernyőképes vagyok, de erre nem került sor" – idézte fel az emberpróbáló időszakot.
Tóth Tímea a történtek ellenére sem mondott le arról, hogy gyereke legyen, édesanya lehessen.

Olimpiai selejtezőt vár a válogatott csapattól

A Ferencváros korábbi válogatott játékosa nem szakadt el a sportágtól, saját utánpótlás egyesületet működtet. Beszélt a közelgő svédországi világbajnokságról is, bízik benne, hogy a magyar válogatott bejut a legjobb nyolc közé és olimpiai kvótát szerez a világbajnokságon.

"Hiszek a lányokban, hogy nem csak mondják, meg is mutatják, mire képesek" – mondta ki, mit szeretne látni a csapattól.

A teljes interjú a Magyar Nemzeten olvasható.