Vágólapra másolva!
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya ül le a férfi NB I-ben szereplő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kispadjára.

Az eddigi edző, Forray Gábor a hétvégén jelezte Ivkovicsnak, a klub szakmai igazgatójának, hogy néhány hét pihenésre van szüksége, mert októberben elveszítette édesanyját és pszichésen kimerült. A Kecskemét egyelőre gyengén szerepel a bajnokságban, tíz mérkőzéséből csak kettőt nyert meg és a 14. azaz utolsó helyen áll.

Ivkovics szerdán úgy nyilatkozott, nem számított arra, hogy bármelyik csapat kispadjára le fog ülni,

bár voltak különböző pletykák.

Ivkovics Sztojan Kecskeméten folytatja Forrás: MKOSZ / Girgasz Péter

mondta.

Hozzátette: Forray feje fölött összecsaptak a hullámok, de marad Kecskeméten edző, ő pedig most a csapatnak szakmai igazgatóként a pálya mellett is segít. Emlékeztetett rá, hogy a Kecskemétnél nem sűrűn váltanak edzőt, az elmúlt 11 évben ez háromszor fordult elő, év közben semmilyen változtatás nem jellemző a klubra.

"Jó pár hónapig itt semmilyen változás nem lesz, a felelősséget én fogom vállani" -

folytatta Ivkovics, aki tíz év után augusztusban távozott a szövetségi kapitányi posztról.

A csapat vártnál gyengébb szereplését azzal magyarázta, hogy sok volt a sérülés, utána pedig a vezetőedzővel családi tragédia történt.

"Úgy gondolom, nincs semmi dráma, itt egy stabil klub van" - szögezte le, hozzátéve, hogy a cél - mint az előző években mindig - a biztos bennmaradás, illetve a nyolc közé kerülés.