Vágólapra másolva!
A Ferencváros nyolcaddöntőbe jutott a férfi kézilabda Európa-kupában, mivel házigazdaként 33-24-re legyőzte a svájci BSV Bern csapatát a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján.

Az FTC múlt szombaton úgy kapott ki 33-29-re idegenben, hogy a párharc első meccsén egyszer sem vezetett.

A teljes kerettel kiálló magyar csapat három perc után 3-1-es hátrányban volt, utána viszont egyenlített, majd kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez Lékai Máté és Füzi Dániel vezérletével olyan jól működött, hogy egy 9-2-es sorozat végén már öt találattal vezetett a Ferencváros. Magabiztosak voltak a hazaiak, irányították a játékot, de 11-6 után némileg megtorpantak és Felix Aellen jóvoltából csökkentette hátrányát a BSV Bern. A hajrában a korábbinál sokkal töredezettebb volt a játék, ezért nem tudott újra lendületbe kerülni a magyar együttes, de mivel két góllal zárta az első félidőt, 19-14-es előnyben volt a szünetben.

Prainer Viktor négy góllal vette ki a részét a Fradi sikeréből Forrás: fradi.hu

Az első felvonásban csupán öt lövést rontott az FTC, és a második félidő elején is pontosan célzott, így a találkozó kétharmadánál már 23-15-re vezetett. Csapatként remekelt és ismét dinamikusan kézilabdázott a házigazda, amelynek szinte minden játékosa - közte mindkét kapusa - hozzátett az összteljesítményhez. Ebben a szakaszban Nagy Bence volt a legeredményesebb, az ő vezérletével a 47. percben már tíz gólra nőtt az FTC előnye. Hatékony védekezésből gyors ellenakciókat vezetett a hazai csapat, amely kondicionálisan jobban bírta a második félidőt, és a vártnál nagyobb különbséggel, kilenc találattal győzött.

Nagy Bence kilenc, Imre Bence hat, Füzi Dániel, Ónodi Jánoskúti Máté és Prainer Viktor négy-négy góllal, Győri Kristóf 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Felix Aellen nyolc találattal zárt.

Eredmény, 3. forduló, visszavágó:
FTC-Green Collect - BSV Bern (svájci) 33-24 (19-14)
lövések/gólok: 50/33, illetve 46/24
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5
kiállítások: 8, illetve 12 perc
Továbbjutott: a Ferencváros, 62-57-es összesítéssel.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden rendezik, a mérkőzéseit februárban játsszák.