Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornán játszhat, miután a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének hétfői zárónapján drámai csatában 23-22-re legyőzte a horvát csapatot. Az őrült végjáték és nagyon fontos győzelem után Albek Anna, illetve Debreczeni-Klivinyi Kinga értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

Az életükért küzdöttek a magyar kézislányok

"Leírhatatlanan. Óriásit küzdöttünk, nagyon büszke vagyok a csapatra és nagyon örülök, hogy mindenki beleadott apait-anyait az utolsó percekben is. Igazából az elejétől fogva küzdöttünk, még ha nem is jött annyira össze minden az első félidőben, de ez is megmutatja a csapat csapat erősségét, hogy mennyire fel tudunk állni egy ilyen nehéz helyzetből is. Pont ezek az elrontott második félidők kifizetődtek, vagy inkább

visszajött a szerencsénk és úgy küzdöttünk, hogy az életünket adtuk ezért a mérkőzésért.

Az első félidőben tényleg nem úgy sikerültek a támadások, ahogy szerettük volna. A 11 kapott gól teljesen jó, de nem tudunk elől gólt lőni, nagyon kemény volt a horvát védekezés. Szerintem keményebb is, mint amire számítottunk. Nagyon nehéz volt őket széthúzni, de a második félidőben ahogy lőttünk pár gólt, igazából elbizonytalanodtak ők is, megmutatták ők is, hogy csak emberek" – nyilatkozta a meccs után Albek Anna.

Szöllősi-Schatzl Nadine (b), Böde-Bíró Blanka (k) és Debreczeni-Klivinyi Kinga ünnepli a magyar válogatott győzelmét Forrás: MTI/Illyés Tibor

A válogatott egyik rutinos játékosa, Debreczeni-Klivinyi Kinga a higgadtságot emelte ki, és úgy vélte, a szív diadala volt a mai sikerünk.

"Az volt a kulcs, hogy az utolsó másodpercig mindenki ment együtt, csináltuk, küzdöttünk és örültünk minden egyes mozdulatnak. Ma tényleg az volt a siker kulcsa, hogy együtt voltunk és nem adtuk fel. Nem ez volt az első ilyen mérkőzésem, ami így a végén dől el, próbáltam végig higgadt maradni és nem úgy játszani, hogy elvisz a kapkodás, sikerre vitte most a csapatot, hogy higgadt voltam végig. Úgy gondolom, ez 99 százalék szív volt és egy százalék taktika, nagyon boldog vagyok" – nyilatkozta Debreczeni-Klivinyi, akinek a góljával vezetett először a magyar csapat, kevesebb mint egy perccel a vége előtt, végül azzal a találattal nyerni is tudott.

Az összesítés alapján a magyar együttes a tizedik helyen zárt. Alapesetben a vb 2-7. helyezettjei játszanának áprilisban ötkarikás kvalifikációt. Ez azonban tovább tolódott a franciák és a norvégok negyeddöntőbe jutásával, valamint a brazilok helyezésével.