Vágólapra másolva!
A játékvezetés mindig érzékeny pontja a sportvilágnak, nincs ez másként a kézilabdában sem. A Szabaddobás - a Magyar Kézilabda Szövetség podcastje - legújabb részének az apropóját az adta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a sportágban négy párossal bevezeti a hivatásos játékvezetést.

Itt a Szabaddobás újabb része

A Szabaddobás, azaz a Magyar Kézilabda Szövetség podcastjének legújabb, 6. részében Ballai Attila, az MKSZ kommunikációs-, PR- és marketing igazgatója, valamint Csurka Gergely újságíró, a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke Bonifert Ferenccel, az MKSZ Játékvezetői Albizottságának elnökével, nemzetközi versenybíróval, korábbi játékvezetővel beszélgetett - számolt be a Magyar Kézilabda Szövetség a honlapján.

Szabaddobás, Magyar Kézilabda Szövetség podcastje Forrás: MKSZ

A játékvezetés megérett a megújulásra

A beszélgetésben többek között olyan kérdéskre keresték a válasz, mint: Elismerheti-e a játékvezető, ha hibázott? Mennyire ismerik a szabályokat a csapatok?

Milyen párbeszéd, értékelés van játékvezetők és csapatok között meccsek után? Milyen minőséget képvisel napjainkban a magyar játékvezetés?

Hivatásos játékvezetők a magyar kézilabdában – mi lesz a nem hivatásosokkal? A kapusok fejbelövésének problémája és szabályai. Milyenek a magyar játékvezetők nemzetközi összevetésben? A passzív játék megítélése. Lesz-e magyar játékvezető-kettős a 2024-es párizsi olimpián?

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg: