Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém csütörtöki, a spanyol Barcelona elleni, hazai, 31-30-as vereséggel záruló Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése során a veszprémi szurkolók és a csapattagok között komoly nézeteltérés alakult ki, aminek a rendezésével azóta is próbálkoznak a felek.

A végig szoros, drámai végjátékot hozó mérkőzésen a hazaiaknál Rodrigo Corrales állt a kapuban, aki ugyan az első félidőben parádézott és végül 13 védéssel zárt, a hajrában nem tudott igazán segíteni a Veszprémen. A drukkerek ezért elkezdték skandálni a cserekapus, Ignacio Biosca nevét (aki honfitársához hasonlóan korábban szintén megfordult a Barcelonában), ám Momir Ilics vezetőedző nem állította be Bioscát, az ellenségesnek vélt hangulat miatt pedig Corrales és Ilics is megsértődött.

Corrales állítólag rögtön le akart jönni a pályáról, a helyzet pedig feszültséget keltett az együttesben.

A találkozó után Ilics és a társak is védelmükbe vették Corralest, aki egyébként sérülés után, nem is teljesen egészségesen jó teljesítményt nyújtott azon a meccsen – írta a veol.hu.

Rodrigo Corrales leváltását követelték a szurkolók a hajrában Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Telekom Veszprém a meccs után nyílt levelet intézett a szurkolókhoz, kemény hangú feddésben részesítette azokat, akik részt vettek a skandálásban, kijelentve: „Nem ilyen 8. játékosra van szükség...", illetve

A vezérszurkoló és a tábor reakciója

A veszprémi kézicsapat vezérszurkolója, Gyurákovics István a történtek után benyújtotta a lemondását, ám mégis marad a posztján, mert azt a szurkolói egyesület vezetősége és az O szektor domináns része nem fogadta el.

A drukkerek ezután kiálltak amellett, hogy

a skandálással nem akarták Corralest bántani, a spanyol kapus nemrég levelet is kapott tőlük.

A vezérszurkoló hangsúlyozta, a tábor szerint "a csapat győzelmét elősegítve a padnak üzentünk, ahogy már oly sokszor megtettük ezt a klub fennállása óta. A meccs ezen szakaszában már hosszabb ideje nem volt védése és úgy láttuk jót tenne egy kis pihenő két hét lábadozás után. Sajnálatos, hogy őt ez ilyen szinten megsértette, de nem érezzük, hogy bocsánat kéréssel tartoznánk neki. Semmilyen személyét sértő megnyilvánulás, rigmus nem hangzott el."

Gyurákovics István a levelében arra kérte a klub vezérigazgatóját, a nyílt levelet aláíró Dr. Csík Zoltánt, és a csapat vezetőségét, hogy

A bajnokságban 12 forduló után hibátlan Veszprém legközelebb csütörtökön, a lengyel Wisla Plock otthonában lép pályára a BL-ben, ahol a bakonyiak a csoportjuk második helyén állnak.