Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott az utolsó, horvátok elleni középdöntős meccs eredményétől függetlenül már semmiképpen sem juthat a 8 közé a világbajnokságon. A magyarok csalódottak és értetlenül állnak azelőtt, hogy mind Svédország, mind Montenegró ellen a második félidőben összeomlottak.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 26. női kézilabda-világbajnokságról, Göteborgból.

A magyar csapat játékosai kissé letörtnek tűntek a szombati, Svédország ellen elvesztett mérkőzés után. Ez a vereség azt jelentette, hogy a mieink már semmiképpen sem juthatnak be a vb-n a legjobb nyolc közé.

Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az átlövő Albek Anna így nyilatkozott az Origónak: "Nagyon nehéz volt a svédek ellen játszani, sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem. Keményen védekeztek, belül összezártak, nem is tudtunk velük mit kezdeni. Ugyanakkor próbáltam betartani a taktikai utasításokat - miként a többiek is - olykor ez eredményes játékkal párosult.

Azt nem hiszem, hogy ennek erőnléti okai lennének, hiszen a második félidő elején pihenten jövünk ki az öltözőből, tehát ennek más oka lehet. A horvátok ellen amolyan "csakazértis" hangulatban megyünk fel a pályára. Mást nem tehetünk."

A svédek elleni meccsen a legjobb magyar teljesítményt Vámos Petra nyújtotta. A svédek is az ő játékát emelték ki. Ő így beszélt lapunknak. "Annak örülök, hogy jól ment a játék, annak nem, hogy a csapat kikapott, éppen ezért nehéz bármi okosat is mondani. Ha a csapat nem eredményes, nem vigasztal az, hogy nekem jól ment. De azért ez ad nekem egy plusz löketet - remélem, most már a csapat is nyerni tud majd.

Aztán kijövünk, hibázunk, az ellenfél kapusa véd kettőt és összecsuklunk, Ez borzasztóan rossz érzés."

"Nem vagyunk könnyű helyzetben" - mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. "A horvátok elleni meccs is fontos lesz.

Az okokat most is keressük, beszéltünk erről a játékosokkal is.

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a svédországi Göteborgban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Talán túlságosan is rágörcsöltünk erre, ezért jöttek a hibák, amelyeket nem tudtunk kiküszöbölni. A kézilabda egy játék, játszani kell, a hibákat közösen kell elemezni és kijavítani."

A magyar női válogatott hétfőn este 18 órakor Horvátország ellen játssza a vb utolsó mérkőzését.