Óriási meglepetés a kézi vb-n, ez jó lehet a magyaroknak

Horizontal
Senegal's centre back #13 Soukeina Sagna shoots during the preliminary round Group A match between Croatia and Senegal of the IHF World Women's Handball Championship in Gothenburg, Sweden on December 1, 2023. (Photo by Bjorn LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
A svédországi (és norvégiai és dániai) női kézilabda-világbajnokság A-csoportjában óriási meglepetés eredmény született és ez egyáltalán nem közömbös a magyar válogatott számára sem.

A lényeg: Szenegál-Horvátország 22-22. Ez a váratlan döntetlen alaposan felboríthatja a papírformát az A-csoportban, amelyben még a svédek és a kínaiak is szerepelnek. Előzetesen úgy számoltunk, hogy ebben a négyesben a szenegáli csapat lesz a kieső. Erre az afrikai válogatott végig vezetett a sokkal esélyesebb horvátok ellen. Az európai csapat örülhet, hogy döntetlen lett a vége.

A magyarok számára mindez azért fontos, mert a csoportmérkőzések után az A és a B csoport három továbbjutója egyesül és újabb csoportot alkot. Előzetesen úgy számoltunk, hogy a nyolc közé jutáshoz a csoportban Montenegrót, a folyatatásban pedig a horvátokat kell megvernünk, de ez a szenegáli döntetlen alaposan boríthatja a papírformát.

1. forduló: A csoport (Göteborg): Horvátország-Szenegál 22-22 (9-11)
E csoport (Herning): Románia-Chile 44-19 (25-6)

2. forduló: C csoport (Stavanger): Koreai Köztársaság-Grönland 27-16 (15-6)
G csoport (Frederikshavn): Brazília-Kazahsztán 46-15 (25-5)