Vágólapra másolva!
Dánia sokkot kapott, a dán sajtó hüledezik, a norvégok kárörvendően röhögnek. Így lehete összefoglalni a Japán-Dánia (27-26) vb-középdöntő utáni hangulatot az északi országban. Nem véletlenül, mert a japán csapat váratlan győzelme tényleg óriási szenzáció.

Sokkot kapot Dánia, rajtuk röhög Norvégia

A Viaplay tévéscsapat norvég szakértője, Ole Erevik nem kertelt: egyenesen úgy fogalmazott, hogy ez a legvadabb történet, amit a női kézilabda-világbajnokságokon látott.

A dán Rikke Iversen reakciója a japánok győzelme után Forrás: AFP/Bo Amstrup

Ennél sokkal keményebben fogalmazott a dán BT című újság sportrovata. A cikkírók egyenesen szörnyűségnek és megalázónak nevezték, ami Herningben történt. Különösen az bosszantotta fel őket, hogy Ole Erevik szájára vette a kissé elbizakodott dán sportsajtó viselkedését. Erevik így fogalmzott:

Eddig azt hangsúlyozták, hogy náluk senki sem jobb a világon. Hát, most megkapták szépen."

A meccs előtt a fogadóirodák a japánok győzelmét 18-szoros oddsal adták, a dánok diadalára szinte nem is volt érdemes fogadni (1.06). Peder Seierstadt norvég tévés sem rejtette véka alá a véleményét.

Szabálytalan volt a gól? Az

Dániában természetesen azon lamentálnak, hogy a japánok utolsó gólját nem lett volna szabad megadni, mert a - tévés szakértők szerint - a kínai figurából gólt szerző játékos lába lent volt már amikor a labdát elengedte.

Ez azonban nem segít a dánokon, mert a két bíró megadta a gólt.

Lærke Møller kézilabda-szakértő, aki a dán TV2 studiójában elemezte az eseményeket arra hívta fel a figyelmet, hogy a meccs során több japán gól is szabálytalan körülmények között született meg.