Borzalmas, ha így sérül meg egy magyar kapus

TÓVIZI Petra
Göteborg, 2023. december 7. Füzi-Tóvizi Petra az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 7-én. A magyar válogatott 30-20-ra győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nagy megkönnyebbülés volt a magyar női kézilabda-válogatott számára, hogy 30-20-ra legyőzte Szenegált a női világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban. A meccs után négy játékos is nyilatkozott az Origónak.

Márton Gréta: "Nagyon örülünk ennek a nagyarányú győzelemnek. Ami miatt szomorúak vagyunk, az Szemerey Zsófi sérülése.

Ez sikerült. A hitünk és a jókedvünk is megmarad ezzel. A svédek ellen is szükségünk lesz a pontokra, meg a horvátok ellen is. Rajtunk csak két győzelem segíthet. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, kőkemény csaták várnak itt a csapatokra a helyezésekért."

Bíró Blanka, a magyar csapat kapusa: "Kapusként átérzem azt, ami Szemerey Zsófival történt, ez borzalmas érzés, a hideg kirázott, amikor megsérült.

Szemerey Zsófi kapus az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 7-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ez a győzelem nagyon fontos volt, hogy 60 percen át domináljunk egy meccset. Voltak hibák, de nem torpantunk meg, mindenki ment tovább.

Klujber Katrin: "A lányokon látom, hogy megnyugodtunk egy kicsi, túlléphetünk a montenegrói vereségen. Nem féltünk a szenegáli csapattól, nagy tempót mentünk és a védekezésben is agresszívek voltunk.

A montenegrói csapat kikapott a horvátoktó, ezzel most megint a mi kezünkben van a lehetőség, hogy esetleg bejussunk a nyolc közé."

Győri-Lukács Viktória a négy gólja mellett két kapufáig is eljutott az első félidőben Forrás: TT News Agency via AFP/Adam Ihse/Bjorn Larsson Rosvall

Simon Petra: "Már az elejétől fogva uraltuk a meccset. A védekezés összeállt, ez volt az alapja mindennek. A koncentrációt 60 percen át nehéz volt fenntartani, de sikerült. Minden gólnak ugyanúgy örültünk, bárki lőtte. Nem izgultunk, a csapat újra összeállt, s most ez a legfontosabb."

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, I. csoport: Magyarország-Szenegál 30-20 (14-8)
Göteborg, Scandinavium, v.: Ku, Li (dél-koreaiak)
lövések/gólok: 48/30, illetve 39/20
gólok hétméteresből: 7/7, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország: Böde-Bíró 1 - Győri-Lukács 5, Klujber 9, Vámos 4, Bordás 1, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5, cserék: Papp, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi 1, Albek, Pásztor, Simon, Márton 2