Újabb botrány a kézivébén: egymásnak estek az újságírók és a játékosok

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra; BORDÁS Réka Japán Tokyo 2020 olimpc olimpia
Tokió, 2021. augusztus 4. Bordás Réka (b), Szöllősi-Zácsik Szandra (hátul) és Nora Mörk (k) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 4-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A norvég női kézilabda-válogatott egyik legjobb játékosa, Nora Mörk alaposan összeveszett az északi ország sportsajtójával. Miközben zajlik a női kézilabda-világbajnokság, a norvégok háza táján továbbra sincs nyugalom.

A balhé akkor robbant ki, amikor a norvég csapat keddi, trondheimi sajtótájékoztatóján az újságírók sokadszor vetették fel azt a témát, mennyire jó, hogy az IHF 32 csapatosra bővítette a női vb mezőnyét. Nora Mörk valószínűleg nem szereti ezeket a kérdéseket, mert nem volt hajlandó válaszolni, sőt, a következőkkel oktatta ki a kérdezőt:

Ebből aztán hatalmas ribillió lett. A norvég sportsajtó munkatársai összefogtak és összezártak, sőt, egyikük kemény cikkben küldött viszontválaszt Nora Mörknek. Ebben leírják, hogy a kézilabdaport legnagyobb baja jelenleg az, hogy az IHF-et gyakorlatilag egyszemélyes, diktatúrára jellemző stílusjegyekkel vezeti az egyiptomi Hasszan Musztafa.

Az ő agyszüleménye volt a 32 csapatos vb, amely ellen minden normális és a szakmához kicsi is értő ember tiltakozik.

Erre Nora Mörk jön és kioktatja azt az embert, aki pont azért feszegeti a témát, hogy hátha változást lehetne elérni. Márpedig a változást azzal lehetne elérni, ha maguk a főszereplők, a játékosok mondanák azt, hogy ebből elég volt.

vágtak vissza a sportolónak. "A kézilabdával az a legnagyobb probléma, hogy a benne élők, a sportolók és vezetők hagyták, hogy Haszan Musztafa elnök hatalma óriásira növekedjen."

A diktatórikus IHF-elnök, Hasszan Musztafa agyszüleménye volt a 32-es vb Forrás: DPPI via AFP/Laurent Lairys

"Nora Mörknek és társainak pontosan arra kellene figyelni, hogy kezdeményezzenek egy olyan, többszintű világbajnokság létrejöttét, mint ami a jégkorongban van.

kár, hogy egy egész sportág olyan csapdába esett, amely a szórakoztatást megszüntette. Ezek a meccsek semmire sem jók és a nézőket sem érdeklik. Pontosan erről kellene még többet beszélnie Nora Mörknek és mindenkinek, aki a kézilabdasportot a szívén viseli."