Nyílt törést szenvedett a meccsen a magyar válogatott játékos

volley Horizontal CLOSE UP ACTION ILLUSTRATION VOLLEYBALL, röplabda, labda
Italy's Gianelli (R) spikes the ball as Brazil's Lucas Saatkamp (L) tries to block him during their pool A volleyball Olympic qualifier match, in Rio de Janeiro, Brazil, on October 8, 2023. (Photo by DANIEL RAMALHO / AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető MÁV Előre négy játszmában győzött Esztergomban a Dág vendégeként a férfi röplabda Extraliga első vasárnapi mérkőzésén. A székesfehérvári csapat magyar válogatott játékosa, Ambrus Bence súlyos sérülést szenvedett a találkozó során.

A MÁV Előre a sikerével hét meccs után is veretlen az élvonalban. A szoros első játszmát ugyan még a Dág csapata nyerte, ezzel

ők lettek az első csapat az idei szezonban, amelynek sikerült szettet nyernie az éllovas ellen.

A vendégek azonban két sima szettel fordítottak, majd a negyedik játszmát minimális különbséggel szintén megnyerték, így mind a három pontot elhozták Esztergomból. A legeredményesebb játékos a fehérváriak 20 pontig jutó amerikai légiósa, Christian Janke volt.

Ambrus Bence sérülése

A mérkőzés ugyanakkor vezéráldozattal járt, mivel a csapat válogatott centere, Ambrus Bencea klub honlapja szerint – a második szettben

egy blokkolási kísérletnél nyílt törést szenvedett a jobb kisujján,

így rá hosszú kihagyás vár.

„Nagyon sok a meccs és az utazás, ezért próbáltam pihentetni azokat a játékosokat, akik folyamatos terhelés alatt voltak az utóbbi időben. Lehetőséget adtam azoknak, akik kevesebbet játszottak, de sajnos nem tudtak élni vele, így újból mindenkit vissza kellett állítanom a kezdőcsapatból.

Ezért is próbálunk minél több pihenőt adni a játékosoknak, és ezért lenne jó, ha a többiek is tudnának ezeken az összecsapásokon segíteni a csapatnak" – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre vezetőedzője.

Férfi Extraliga, alapszakasz:
Dág KSE-MÁV Előre Foxconn 1-3 (24, -15, -11, -23)
Vidux-Szegedi RSE - Kecskeméti RC 0-3 (-19, -18, -17)
GreenPlan-VRCK - DEAC 0-3 (-14, -19, -15)
Fino Kaposvár-Pénzügyőr SE 3-1 (-21, 16, 27, 14)
Dunaújvárosi KSE - MAFC-BME 0-3 (-16, -13, -16)