Vágólapra másolva!
Nyártól az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Tobias Thulin, az Európa-bajnok svéd kapus három évre kötelezte el magát.

A klub honlapjának hétfői beszámolója kifejtette: a 28 esztendős hálóőr Göteborgban született, 2019-ig svéd csapatokban szerepelt, ezt követően Magdeburgban, majd Stuttgartban játszott, előbbivel Európa-ligát nyert, 2022 óta pedig a dán bajnok GOG kézilabdázója.

A 198 centiméter magas kapus a jelenlegi Bajnokok Ligája-szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be - a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között -, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. A 2022/23-as idényben a legjobb hatékonysággal zárt a kapusok BL-rangsorában.

Tobias Thulin a Szegedhez igazolt Forrás: AFP/Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen


- idézte a weboldal Thulint, aki tavaly tagja volt a magyar-szlovák közös rendezésű kontinensviadal fináléjában időn túli büntetővel diadalmaskodó svéd válogatottnak. A hálóőr kiemelte: nagy ambíciókkal rendelkező, a BL-ben és a magyar bajnokságban egyaránt a legmagasabb szinten versenyző klubban szerepel majd.

- szögezte le Tobias Thulin.