Vágólapra másolva!
Nem él egyéves opciós lehetőségével és már a mostani szezon végén távozik a Debrecen női kézilabdacsapatától Planéta Szimonetta.

A korábbi válogatott átlövő jelenlegi szerződése - a klub honlapjának híre szerint - 1+1 évre szól, de most jelezte, a plusz egy szezont nem vállalja, mert szeretne ismét külföldön játszani.

Planéta Szimonetta távozik Debrecenből Fotó: Koncz Márton - Origo

Planéta 2021 nyarán érkezett Debrecenbe és eddig 79 tétmérkőzésen 253 gólt szerzett. Az NB 1-ben 58 meccsen 176-szor volt eredményes.

Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, s szerepelt a 2021-es spanyolországi világbajnokságon.

Első debreceni évében bajnoki bronzérmet szerzett a DVSC-vel, a legutóbbi szezonban pedig a bajnokság mellett a Magyar Kupában is bronzérmes lett.

"Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el" - nyilatkozta a honlapnak a 29 éves játékos.

Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből."