Győzelemmel mutatkoztak be a női pólóválogatott új szövetségi kapitányai

Egyesült Államok- Magyarország mérkőzés, póló, női vízilabda, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb, Japán, 2023.07.28. KESZTHELYI-NAGY Rita
Fukuoka, 2023. július 28. Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna 5. helyéért játszott Egyesült Államok- Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A januári Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott edzőmérkőzésen 13-8-ra nyert szombaton Kína legjobbjai ellen az egri Bitskey-uszodában.

Eredmény:
Magyarország-Kína 13-8 (5-1, 1-2, 5-2, 2-3)
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Leimeter, Szilágyi, Kurucz-Gurisatti, Dobi, Mahieu, Mészáros Farkas, Horváth, Peresztegi Nagy 1-1

A közös kétkapus gyakorlások után szombaton barátságos találkozó formájában hivatalosan is megmérkőzött egymással a magyar és az itt edzőtáborozó kínai válogatott.

A hazai gárda november 28-án kezdte meg a felkészülést, de eddig csak férficsapatokkal játszott tesztmérkőzéseket, így ténylegesen a kínaiak ellen mutatkozott be a szövetségi kapitányi poszton Bíró Attilát váltó Cseh Sándor és Mihók Attila szakember-duó.

Keszthelyi Rita minden meccsen képes a klasszisteljesítményre Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kínaiakkal legutóbb 2021-ben, a tokiói olimpia csoportkörében találkozott a később ötkarikás bronzéremig jutó magyar válogatott, amely ott és akkor meglepetésre 11-9-es vereséget szenvedett.

A szombati találkozót lendületesen kezdte a hazai együttes, az első nyolc perc öt gólját öten lőtték, míg a kínaiak csak egyszer voltak eredményesek, 2-0-nál. Jóval szorosabban alakult a második negyed, amelyet részsikerként a vendégek nyertek, 6-3-ra módosítva az állást. A harmadik játékrészben hét gól esett, a házigazda szempontjából 5-2-es megoszlásban, így 11-5-ös magyar vezetésről jöhetett a befejező negyed. Ebben a már ötödször is hibátlan megoldást választó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából 13-6-ra elhúzott a hazai alakulat, a hajrá azonban a kínaiaké volt, akik csökkenteni tudták a vereség nagyságát.

Vasárnap már a fővárosban, a margitszigeti Komjádi uszodában csap össze a két együttes.