Három gólt kapva szerezte meg az ötödik helyet a női pólóválogatott

LEIMETER Dóra
Eindhoven, 2024. január 13. Leimeter Dóra (j) és a francia Aurelie Battu a női vízilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a szombati helyosztón 14-3-ra nyert a francia csapat ellen.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita volt hat góllal.

Az már az olaszokkal szembeni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat az Eb-n nem szerez olimpiai kvótát, erre az utolsó lehetősége a februári dohai világbajnokságon lesz.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven):
az 5. helyért:
Magyarország-Franciaország 14-3 (5-1, 4-0, 2-0, 3-2)
gólszerzők: Keszthelyi 6, Vályi, Mahieu 2-2, Parkes, Rybanska, Garda, Leimeter 1-1, illetve Vernoux, Dhalluin, Daule 1-1

Az Európa-bajnokság magyar szempontból utolsó mérkőzésén a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta mellett Szabó Nikolett maradt ki a 15 fős keretből.

A hollandiai kontinensviadalon az első negyed volt a magyarok legösszeszedettebb nyolc perce, ugyanis azon kívül, hogy

többször sikerült lefordulni az ellenfélről és könnyű gólokat szerezni, hátul kiváló blokkok segítették a kapu előtt tempózó Neszmélyt,

aki hatból öt lövést hárított (5-1).

Leimeter Dóra (b) és Vályi Vanda (j) védekezik határozottan a francia centeren Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második negyedben a franciák több fórt is kaptak, de az ekkor már négygólos Keszthelyi vezérletével parádésan védekezett a magyar csapat, elől pedig a francia Mahieu Geraldine szülőhazája ellen szerzett két gyönyörű centergólt (9-1).

A fordulást követően a kényelmes előnyben lévő magyarok főként védekezésben tették oda magukat, továbbra sem engedték, hogy betaláljon az ellenfél,

helyenként hangosan bíztatták egymást egy-egy blokkra, vagy éppen a rivális magyar játékosának, Hertzka Orsolyának a szoros őrzésére (11-1).

Az Eb utolsó negyedét Keszthelyi hatodik találata vezette fel - Vályi gyönyörű passzát húzta a hálóba -, a franciák a játékrész felénél fórból törték meg több mint húszperces gólcsendjüket, előtte időkérés előzte meg a figurát. A riválisnak így sem volt esélye a részsikerre, a vége 14-3 lett.