Vágólapra másolva!
A magyar férfikosárlabda-válogatott Izlandon kezdi meg a selejtezőket csütörtökön este a jövő évi Európa-bajnokságra. Ezek a mérkőzések utazással járnak, a játékosok szállodákban alszanak, és a repülőgépeket, valamint a hotelek berendezéseit átlagos méretű emberekre szabják, márpedig a kosarasok zöme ennél jóval nagyobb termetű. Golomán György, a magyar csapat 211 centi magasra nőtt centere mesélt a Magyar Nemzetnek az ezekkel járó kényelmetlenségekről.

Golomán György: Már megtanultam magzatpózban aludni

Golomán György a magyar válogatott legmagasabb embere a maga 211 centijével. A szállodák sem az égimeszelőkre gondolva vásárolják meg az ágyaikat, ezért sok kosarasnak az alvás is kihívást jelenthet. Így van ez most itt, Reykjavíkban is, a minden igényt kielégítő, remek Grand Hotel Reykjavíkban is.

Golomán György, kosárlabda, válogatott
Nem Golomán György magasságára készült ez az ágy sem 
Fotó: MKOSZ

Már megtanultam magzatpózban aludni, mert az ágyak zöme nemcsak rövid, hanem keskeny is a termetemhez

 – mondta Golomán György, a spanyol Basquet Girona centere a Magyar Nemzetnek. – Az sem baj, ha lelóg a lábam, úgy is lehet aludni. A gond akkor kezdődik, amikor az ágy végén kiemelkedik a fa keret, mert azzal nem lehet mit tenni, ebben az esetben fájdalmas kinyújtani a lábamat."

Hozzátette, ez azonban ritka eset, a csapatok vezetői a szállások kiválasztásánál erre is tekintettel vannak, és 

olykor már fel sem veszi a kényelmetlenséget, megtanult alkalmazkodni hozzájuk.

A teljes cikk ITT érhető el.