Vágólapra másolva!
Kedden este a női után kisorsolták a 2024-es párizsi ötkarikás játékok férfi kézilabdatornájának csoportjait is. A sorsolás alapján a 2012 után ismét kvótát szerző magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpia B csoportjába került Dánia, Norvégia, Franciaország, Egyiptom és Argentína mellé.

A magyar férfi kézilabda-válogatott márciusban jutott ki a tatabányai olimpiai selejtezőtornáról a 2024-es ötkarikás játékokra. A nyári olimpia férfi kézilabdatornáján 12 csapat vesz részt, őket kedd este Párizsban sorsolták két hatfős csoportba, közvetlenül a női torna csoportbeosztásának sorsolását követően. Chema Rodríguez együttese a Németországgal azonos, harmadik kalapból várhatta a csoportkör sorsolását, amely a világ- és Európa-bajnok Siraba Dembélé Pavlovic segítségével zajlott le. Sorrendben a hatodik, az ötödik, a harmadik, a második, majd az első kalapból húzták ki a csoportokba a csapatokat, végül pedig a sorsolás után a házigazda, címvédő és Európa-bajnok franciák választhattak, hogy negyedik kalaposként melyik csoportba szeretnének kerülni, míg a szlovénok automatikusan a másik hatosba kerültek.

olimpia, kézilabda, férfi, magyar válogatott
12 év után szerepelhet ismét az olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatott
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Férfi kézilabda, 2024-es olimpia, csoportbeosztás

A csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán

B csoport: Dánia, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Egyiptom, Argentína

Az idei nyári olimpia férfi kézilabdatornáját július 27. és augusztus 11. között rendezik meg Párizsban és Lille-ben. Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese 

július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án Dániával, 4-én pedig Franciaországgal találkozik.

A hatfős csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakasz első körébe, a negyeddöntőbe. A magyar válogatott legutóbb 2012-ben vett részt az olimpiai játékokon, akkor a negyedik helyen zárt.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója és Golovin Vlagyimir, a női válogatott szövetségi kapitánya értékelte a sorsolást:

Kapcsolódó cikkek