Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő sportélményben és show-ban lesz része annak, aki május 7-én kilátogat az MVM Dome-ba Budapesten. Egy év után ismét hazánkban lép fel a kanadai jégkorong-válogatott. A magyarok a Divízió I/A világbajnokság után csapnak össze a sportág tanítómestereivel.

Érdemes tehát már most rögzíteni a naptárakban a dátumot: 2024. május 7.  

A kanadai válogatott világbajnoki címvédőként érkezik Budapestre,

 hiszen 2023-ban a Finnországban rendezett A-csoportos vb-t megnyerte.

Egy évvel ezelőtt már összecsapott egymással Budapesten a magyar és a kanadai jégkorong-válogatott
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Egyre többet tudunk arról, hogy Kanada milyen összeállításban érkezik Budapestre: Jordan Binnington, a St. Louis Blues kapusa, a Buffalo Sabres három mezőnyjátékosa, Owen Power, Bowen Byram és Dylan Cozens már biztosan érkezik. Az Anaheim játékosa, Mason MacTavish és a Chicago centere, év újonca címre esélye, Connor Bedard is jöhet hazánkba. 

 Amit még tudunk a világbajnokságra (így hazánkba is utazó) kanadai csapatról, hogy az általános igazgatója, Rick Nash lesz. 

Őt nem kell bemutatni a hoki rajongóinak, évezredünk első másfél évtizedében meghatározó játékos volt az NHL-ben, gólkirályi címet is szerzett, míg a válogatott mezében világbajnok és olimpiai bajnok lett.

A magyar szurkolóknak újra feledhetetlen sportélmény lesz a kanadai csapat budapesti vendégjátéka
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Nagy kérdés, hogy kikből válogathat majd még a kanadai válogatott mindenkori általános igazgatója. Ez a megállapítás persze a világ élmezőnyébe tartozó további 6-8 válogatott főnökére is igaz, de Kanada esetében a legélesebb a helyzet. 

Mert amennyiben az összes kanadai hokisból „csipegethetne” (amit a válogatott szó sugallna) akkor a sportvilág egyik legirigyeltebb embere lenne, de erről nincs szó. 

Ugyanis az NHL alapszakasza csak április 18-án ér véget. Ekkor a 32 csapat fele befejezi a bajnokságot. Elvileg a mezőny gyengébb fele, de ezen 16 csapatban is természetesen vannak nagyon jó játékosok. 

A kandai csapat világbajnokként érkezik Budapestre
Fotó:  Origo - Csudai Sándor 

A magyar keret sokkal könnyebben megtippelhető. Azok a játékosok alkotják majd, akik a bolzanói - régi nevén - B-világbajnokságon szerepelnek majd. 

Reméljük, hogy a magyar csapat sikerélményekkel érkezik haza Dél-Tirolból. Az igazi nagy siker persze a feljutás lenne.

A mérkőzéssel kapcsolatosan interjút készítettünk Szélig Viktorral. A Fehérvár AV19 szakmai igazgatója pályafutása során többször játszott Kanada ellen. A most következő beszélgetésben szó esik a bolzanói B-világbajnokság esélyeiről, a magyar-kanadai meccsről és arról is, hogy pénteken Székesfehérváron adják az az Alba Arénát, a magyar jégkorongsport csodálatos új otthonát. 

Amint a videóból is kiderül, 

pénteken a Magyarország-Norvégia felkészülési mérkőzéssel avatják fel a székesfehérvári Alba Arénát. 

Erről is megmutatunk egy kisfilmet, nézzék meg, milyen lesz az új aréna.

Ne feledjék: 2024. május 7-én jön a Magyarország-Kanada válogatott jégkorong-mérkőzés Budapesten.

 

Legyél a Hokitavasz nyereményjáték csillaga! Az Origo Sport játékában most 3 db páros jegyet nyerhetsz a Magyarország – Kanada jégkorongmeccsre!

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről