Vágólapra másolva!
A 2022-ben a svéd kézilabda-válogatottal Magyarországon Európa-bajnoki címet ünneplő Valter Chrintz alig tért vissza a mintegy másfél éven át húzódó sérüléséből, ismét megsérült. A német Füchse Berlin csapatából kölcsönben Potsdamban játszó Chrintznek ráadásul ugyanúgy a jobb térdében szakadt el a keresztszalag, mint korábban.

Valter Chrintz 2022 novemberében, néhány hónappal az Európa-bajnokság megnyerése után szenvedett keresztszalag-szakadást egy Minden elleni bajnokin. Ezután a sérülés miatt 17 hónapon keresztül nem játszhatott, majd az Európa-liga-győztes Füchse Berlin nyárig kölcsönadta a német másodosztályban éllovas Potsdamnak, hogy ott nyerje vissza ismét a korábbi formáját. Ám a svéd kézilabda egyik legnagyobb tehetsége csupán négy meccsen lépett pályára új klubjában, mielőtt a péntek esti, Nordhorn-Lingen elleni bajnokin ismét megsérült.

Valter Chrintz, kézilabda, svéd válogatott
A svéd válogatott kézilabdázó, Valter Chrintz megint megsérült
Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Valter Chrintz megint hosszú időre kidőlt

A 23 éves svéd jobbszélső ugyanúgy a jobb térdében szenvedett keresztszalag-szakadást, ezúttal annak következtében, hogy egy szélről történő beugrás után rosszul érkezett le a földre.

A történtek után Potsdam polgármestere, Mike Schubert nyílt levelet írt, amiben jobbulást kívánt Valter Chrintznek. Bob Hanning vezetőedző pedig olyan sokkos állapotba került, hogy a találkozó után nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón. Később ezt nyilatkozta:
„Ilyen még sosem fordult elő velem, de 

nagyon kirántotta alólam a szőnyeget, még a csapattalálkozót sem tudtam megtartani. 

Nagyon sajnálom őt, fizikailag is fájdalmat okozott.”

Kapcsolódó cikkek