Vágólapra másolva!
Mikkel Hansen, a világ egyik legjobb kézilabdázója a szezon végén visszavonul.

A dán TV2 és a Jyllands-Posten napilap is úgy értesült, hogy a 36 éves klasszis egy évvel a szerződése lejárta előtt távozik az Aalborg csapatától és felhagy az aktív játékkal. 

A dán kézilabdacsapat szerdán 12.30-ra sajtótájékoztatót hívott össze, ahol a "jövőbeni együttműködésről" lesz szó, amiből arra lehet következtetni, hogy elválnak Mikkel Hansen és az Aalborg útjai. 

EHF 2024 Mens European Handball Championship
Mikkel Hansen olimpiai arannyal zárlá le a pályafutását
Fotó: AFP / AFP/RitzauScanpix

Hansen célja, hogy hosszú és dicsőséges pályafutását olimpiai részvétellel és egy újabb aranyéremmel fejezheti be Párizsban, ahol korábban tíz szezonon át kézilabdázott a Paris Saint-Germain színeiben.

Mikkel Hansen nem sok játékpercet kapott a januári németországi Európa-bajnokságon. 

A sztárt nagyjából csak az emberelőnyös játékban és heteslövőként vette számításba Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány, aki az olimpiára csak 14 játékost vihet ki, így a feszített tempó miatt korántsem biztos a 36 éves legenda csapattagsága. 

Hansen a januári Európa-bajnokságon kilenc mérkőzésen nyolcszor szerepelt a keretben, de összesen mindössze egy és háromnegyed órát játszott. A kontinenstornán 35 gólt szerzett, de ebből 26-ot büntetőből.

A történetnek ez a része is fejezetet kaphat a szerdai sajtótájékoztatón, ahol elképzelhető, hogy a jelenleg ágyéksérüléssel bajlódó Hansen beszél majd az olimpiai terveiről is. 

Mikkel Hansen háromszor volt a világ legjobb kézilabdázója, a Bajnokok Ligáján kívül minden lehetséges trófeát megnyert már.

Hansen fantasztikusan játszott a 2023-as januári világbajnokságon, ahol a dán csapat aranyérmes lett. A kéziklasszis ezután depressziós lett, a szezon hátralévő részére kiesett és már akkor is gondolkodott a visszavonuláson.