Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

A két együttes előző hét egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi négy alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek - írja az MTI. Ezt az átkot most sem tudták megtörni, pedig a meccs elején büntetőt is lőhettek. Ráadásul a hetedik percben agyrázkódás gyanúja miatt elveszítették szlovén irányítójukat, Dean Bombacot. Ligetvári Patrik és Bombac kemény ütközése után, utóbbi a földre került és hosszú másodpercekig nem mozdult, végül kórházba szállítottak. Az ijesztő jelenet itt tekinthető meg.

Dean Bombac, a Szeged játékosa agyrázkódás gyanújával került kórházba
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Erőlködött a Szeged, de magabiztosan nyert a Veszprém

Rodrigo Corrales bravúros védéseire és Omar Jahja, illetve Nedim Remili góljaira alapozva négy perc alatt egy 5-0-s sorozattal ellépett a címvédő, ezért a túloldalon Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. Ennek hatására némileg összeszedettebbé vált csapata játéka, 11-9-re felzárkózott, sőt, a 26. percben már 14-13 volt az állás, de amikor hibázni kezdett, a veszprémiek azonnal kihasználták és gólokkal büntették: egy újabb 5-0-s szériával zárták az első félidőt.

A szünetben sem tudta rendezni sorait a vendégcsapat, a 45. percben már tíz találat volt a különbség. Létszámfölényes támadójátékkal és nyitott védekezéssel is próbálkozott a Szeged, amelynek hátránya tíz gól alá csökkent, de szorossá tenni nem tudta az eredményt.

Telekom Veszprém, OTP Bank-Pick Szeged
Veszprémi előny a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Rodrigo Corrales 11, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland hét védéssel zárt.

A két együttes 197. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 136. veszprémi győzelem született.

A találkozó után Nagy László sportigazgató és a Veszprémi Szurkolói Egyesület képviselői ünnepélyesen elbúcsúztatták a szezon után távozó Andreas Nilssont, Kentin Mahét és Omar Jahját. A svéd beálló tíz, a francia balátlövő hat, az egyiptomi jobbátlövő öt év után igazol új csapathoz.

A második meccset szerdán rendezik Szegeden.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 35-28 (19-13)
gólszerzők: Jahja 8, Fabregas, Mahé 5-5, Vajlupov, Remili 4-4, Casado, Koszorotov 3-3, Elísson 2, Nilsson 1, illetve Garciandía, Martins 6-6, Mackovsek, Frimmel 4-4, Sostaric, Bodó, Bánhidi 2-2, Jelinic, Szita 1-1
lövések/gólok: 50/35, illetve 51/28
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Veszprém javára.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről