Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Ligetvári Patrik, a Veszprém válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: mindig törekedett a tiszta játékra, és nagyon sajnálja, hogy sérülést okozott a szegedi Dean Bombacnak a férfi kézilabda NB I döntőjének első, pénteki mérkőzésén.

Mint ismert, a címvédő Veszprém hazai pályán 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén. 

Ligetvári Patrik, Veszprém
Ligetvári Patrik a közösségi oldalán kért elnézést 
Fotó: Ligetvári Patrik/Instagram

A találkozón súlyos fejsérülést szenvedett a vendégek szlovén játékosa, Dean Bombac, miután összeütközött Ligetvári Patrikkal. Az eset után a szegedi klub panaszt tett a veszprémiek játékosa, valamint a játékvezetők ellen.

Ligetvári: mindig törekedtem a tiszta játékra

A Veszprém válogatott kézilabdázója, Ligetvári Patrik reagált az esetre - szúrta ki az MTI.

"A pályafutásom során mindig törekedtem a tiszta játékra, és arra, hogy sportszerűen viselkedjek a pályán és azon kívül is. 

Egy szerencsétlen ütközés következtében történt ez az eset, amit nagyon sajnálok! Sajnos ez benne van a sportban, de borzasztó érzés, amikor résztvevője is az ember"

 - írta közösségi oldalán az olimpiai kvótás magyar válogatott balátlövője, majd jobbulást és gyors felépülést kívánt Bombacnak.

Szombaton derült ki, hogy a szezon végén Győrbe igazoló szlovén irányító

 állkapocscsontja eltört, és mivel eszméletvesztése volt, agyrázkódást is szenvedett, ezért nem játszhat a finálé második meccsén, szerdán Szegeden.

Bombac és Ligetvári ütközése a hetedik percben történt, a játékvezetők a videobírós visszajátszás megtekintését követően belemenés miatt szabaddobást ítéltek a házigazda Veszprém javára. A szegediek eljárást kezdeményeznek Ligetvárival és a döntő két játékvezetőjével szemben is.

A meccset 35-28-ra a Veszprém nyerte, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről