Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A címvédő Veszprém hazai pályán 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén. A találkozón súlyos fejsérülést szenvedett a vendégek szlovén játékosa, Dean Bombac, miután összeütközött Ligetvári Patrikkal. Az eset után a szegedi klub panaszt tett a veszprémiek játékosa, valamint a játékvezetők ellen.

A mérkőzés hetedik percében a szegediek agyrázkódás gyanúja miatt elveszítették szlovén irányítójukat, Dean Bombacot, miután a légiós keményen összeütközött Ligetvári Patrikkal. Az eset után Bombac a földre került és hosszú másodpercekig nem mozdult, végül kórházba szállítottak, ahol az MRI-vizsgálat megállapította, hogy állkapocstörést szenvedett a brutális ütközés miatt.

"A jó hírrel kezdem, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. 

A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg nála. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen.

Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma" - nyilatkozta az OTP Bank-Pick Szeged csapatorvosa, Szabó István.

A Szeged játékosa, Dean Bombac agyrázkódást szenvedett a Veszprém elleni meccsen
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Panaszt tett a Szeged a horrorsérülést szenvedő játékosa miatt

A szegediek az eset miatt bejelentették, hogy hivatalos panasszal élnek a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) illetékes bizottsága felé a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal, valamint a két játékvezetővel szemben.

A klub úgy fogalmazott, számukra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyos sérülés büntetés nélkül maradt - számolt be róla a delmagyar.hu.

Bombacnak egyébként a pénteki volt az utolsó mérkőzése szegedi színekben, ugyanis nyáron az élvonalban újonc Győr együttesénél folytaja karrierjét.

A bajnoki döntő első mérkőzését a Szeged 35–28-ra elveszítette Veszprémben, a második találkozót szerdán 18 órától a Pick Arénában rendezik.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről