Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában (WNBA) érdekelt Minnesota Lynx bejelentette a 2024-es szezonra szóló keretét, amelyben Juhász Dorka is helyet kapott azzal a megkötéssel, hogy ő az olaszországi kötelezettségei miatt később csatlakozik a klubhoz.

A tavalyi csapatból öten térnek vissza: Juhász mellett Napheesa Collier, Kayla McBride, a soproni olimpiai selejtezőn a magyar csapatnak megannyi kellemetlen percet okozó kanadai Bridget Carleton és Diamond Miller. A keret másik nyolc játékosa egyaránt újonc legalábbis az amerikai profi ligában: Courtney Williams, Alanna Smith, Natisha Hiedeman, Sika Koné, Cecilia Zandalasini, Alissa Pili, a korábban a Sopron Basket csapatában is megforduló francia center, Olivia Époupa, valamint Taylor Soule.

A Minnesota magyar idő szerint szerda hajnalban kezdi a WNBA 26. idényét a Seattle Storm otthonában.

A 24 éves Juhász első WNBA-szezonjában 38 mérkőzésen lépett pályára, ebből 27-szer kezdőként, átlagban 6 pontot dobott, 6,5 lepattanót szedett és 2,6 asszisztja volt. A Lynx az alapszakaszt a hatodik helyen zárta, majd rájátszás első körében 2-1-re alulmaradt a Connecticut Sunnal szemben.

A válogatott játékos jelenleg az olasz Schio alkalmazásában áll, és európai klubjával februárban Olasz Kupát nyert.

Kapcsolódó cikkek: