Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
29 évesen meghalt az ausztrál futball (AFL) sztárja, Cameron McCarthy. A korábban az első körben draftolt játékos holttestére csütörtök este találtak rá a Lake Coogee-nél az ausztráliai Perthben.

McCarthyra - aki 2014 és 2020 között játszott az AFL-ben - csütörtök este holtan találták a Lake Coogee-nél Perthben. A halálhírét péntek délután mindkét korábbi klubja megerősítette - írja az afl.com.

Cameron McCarthy, ausztrál futball
Meghalt Cameron McCarthy
Fotó: X

Meghalt Cameron McCarthy

"A halálát nem 'gyanús esetként' kezeljük" - közölte a rendőrség közleményében.

A nyugat-ausztráliai születésű futballistát a 2013-as drafton 14. helyen választotta a GWS. 21 meccset játszott a Giantsben, mielőtt a 2015-ös szezon végén mentális egészségügyi problémákra és honvágyra hivatkozva elhagyta a sydney-i klubot.

A tehetséges támadó 2017-től négy szezon alatt 49 meccset játszott a Fremantle színeiben, majd a 2020-as szezon végén kikerült a csapatból. Az utolsó AFL-szezonban McCarthynál epilepsziát diagnosztizáltak, miután összeesett az edzésen. Összességében a tehetséges támadó 70 AFL-meccset játszott és 99 gólt rúgott.

A Fremantle vezérigazgatója, Simon Garlick elmondta, hogy a klub minden tagja a "legmélyebb részvétét" fejezte ki McCarthy családjának.

"Halála tragikus, a családjának, barátjának és csapattársának a legmélyebb részvétünket fejezzük ki - mondta Garlick. - Cam kedves ember volt, aki megmosolyogtatja és megnevetteti az embereket. 

Tehetsége tagadhatatlan, és imádta a játékot. Gondolataink Cam családjával és szeretteivel vannak ebben a nehéz időben."

A Sydney és a Fremantle játékosai egy pillanatnyi csenddel tisztelegtek McCarthy előtt a péntek esti Optus Stadionban rendezett összecsapásuk előtt.

A Greater Western Sydney vezérigazgatója, Dave Matthews is megemlékezett McCarthyról.

"Szomorúan értesültünk Cam haláláról. A hír mély hatással volt sok jelenlegi és korábbi Giants játékosra és stábra is"

- mondta Matthews. - Camnek hatalmas energiája volt, és nagyon szeretett tagja volt klubunknak az itt töltött szezonok során. Nagyon népszerű és tehetséges volt.  A Giants nevében a legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki McCarthy családjának és a barátainak is."

Andrew Dillon, az AFL vezérigazgatója is részvétét fejezte ki.

"Az AFL-nél mindenki nevében a legmélyebb együttérzésünk fejezzük ki McCarthy családjának, Cam szeretteinek és barátainak, valamint korábbi csapattársainak a Fremantle-ből és a GWS-ből" - mondta Dillon.

Nem ez az első hasonló eset az AFL-ben, Harley Balic, Colin Sylvia és Shane Yarran is fiatalon halt meg,  utóbbi holttestére idén áprilisban találtak rá perthi otthonában, mindössze 28 éves volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!


 

Mindent egy helyen az Eb-ről