A német lakosság fele hisz az Eb-aranyéremben

Bastian Schweinsteiger, foci
Germany's Bastian Schweinsteiger throws a soccer ball in the direction of spectators watching a training session of the German national soccer team on the training pitch next to team hotel in Evian, France, 07 June 2016. The UEFA EURO 2016 takes place from 10 June to 10 July 2016 in France. Photo: Arne Dedert/dpa
Vágólapra másolva!
A német lakosság fele hisz abban, hogy a labdarúgó-válogatott megnyeri a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságot.
Vágólapra másolva!

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka vélekedik úgy, hogy Joachim Löw világbajnok együttese a legesélyesebb az aranyéremre.

A második helyen a házigazdák állnak 13 százalékkal, majd a címvédő spanyolok következnek 12-vel. A megkérdezettek 11 százaléka nem jelölt meg favoritot.

Bastian Schweinsteiger Forrás: Arne Dedert/dpa

A felmérésben részt vevők 62 százaléka helyesnek tartja, hogy a szövetségi kapitány behívta a keretbe Bastian Schweinsteigert, noha a 31 éves csapatkapitány nem lesz teljesen egészséges az Eb elejére. Huszonkét százalék szerint hiba volt a nevezése, míg 17 százalék nem nyilvánított véleményt ebben a kérdésben.