Vágólapra másolva!

Sampras után Rafter is visszalépett a US Opentől<br/>

A világranglista-vezető amerikai Pete Sampras keddi visszalépése után újabb esélyessel lett szegényebb az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfitornájának mezőnye: a legutóbbi két alkalommal győztes ausztrál Patrick Rafter vállsérülés miatt az ötödik játszmában feladta mérkőzését a francia Cédric Pioline ellen.

Patric Rafter
Rafter a tavalyi US Openen

A világranglista 4. helyén álló - de a a mostani visszalépése miatt rendkívül sokat visszacsúszó - Patrick Rafter május óta bajlódik sérülésével, amely az utóbbi hetekben már többször is meggátolta őt a kimagasló eredmények elérésében. A kiváló teniszező természetesen csalódott volt a furcsa véget ért mérkőzés után.

- Nagyon nehezen döntöttem a feladás mellett - fogalmazott az ausztrál. - A tornát is nagy veszteség érte, hiszen Pete Sampras az utóbbi időkben kimagasló formában játszott, s én is megfelelően készültem fel erre a versenyre. Nagyon szomorú vagyok.

Rafter egyébként az első olyan játékos a US Open 118 éves történetében, aki címvédőként már az első körben elbúcsúzott.

- Tudom, hogy Patrick nagy küzdő, szinte soha nem adja fel. Valószínűleg komoly problémái akadtak, ha visszalépett az ötödik játszmában - nyilatkozta Cédric Pioline, a szerencsés győztes.

(MTI)