Vágólapra másolva!
Az eddig csendesen csordogáló amerikai nyílt teniszbajnokságot a világelső Martina Hingis bolygatta meg szerdai kijelentésével. Azt mondta ugyanis, hogy a Williams-klán visszaél az őket ért sérelmekkel, s tulajdonképpen nem csinál mást, mint kihasználja a velük szemben nemegyszer érezhető ellenszenvet.

Fotó: Reuters
Hingis inkább a labdára figyeljen - mondják
Time

Az interjú ellen minden számottevő szervezet azonnal tiltakozott; teniszezzen, és ne nyilatkozzon, mondták a legtöbben. Hingis nem tehetett mást, mint bocsánatot kért. "Elnézést, ha akaratlanul érzelmeket sértettem" - mondta tegnap. "Nem ismertem pontosan az amerikai helyzetet, és egyáltalán nem akartam politikával foglalkozni. S talán nem is egészen pontosan idéztek."

A pályán egyelőre nincs vita, Hingis villámjátékkal 37 perc alatt jutott a harmadik fordulóba az orosz Krasznoruckaja legyőzésével, de ott van már a világranglista harmadik, Lindsay Davenport is. Ő 41 perc alatt verte a francia Loit-t, továbbra is a top-favoritok közé tatozik. "Talán nem álom a US Open megnyerése" - mondta, "s akkor a ranglistán is átvehetem a vezetést. Gyönyörű szezonzárás lenne."

Korábban:

Agassi és Szafin is megszenvedett a sikerért